Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Στον αέρα το νέο Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην Λαμία;

Σε άμεσο κίνδυνο για την λειτουργία του βρίσκεται το νέο Πανεπιστημιακό Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας μετά την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για την διαθεσιμότητα 33 Διοικητικών Υπαλλήλων, η οποία δημοσιεύτηκε χθες 24-9-2013 στην Εφημεριδα της Κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα σε διαθεσιμότητα εντάσσονται:

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
4 Βιβλιοθηκονόμοι ΤΕ
1 Βιβλιοθηκονόμοι ΠΕ
19 Διοικητικοί – Λογιστικού ΔΕ
3 Διοικητικοί ΔΕ
1 Διοικητικοί ΠΕ
5 Τεχνικοί ΔΕ

Διαβάστε την πρόσφατη δραματική ανοιχτή επιστολή του Πρύτανη του Π.Θ. Ιωάννη Μεσσήνη με πολλές αναφορές στην δυσλειτουργία που θα προκύψει στο νεοσύστατο Τμήμα Πληροφορικής στην Λαμία.

Αξιότιμε κ. Υπουργέ

Πληροφορήθηκα με μεγάλη μου λύπη από το www.esos.gr ότι από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας μέσω της διαδικασίας διαθεσιμότητας-κινητικότητας απομακρύνονται σαράντα (40) υπάλληλοι Διοικητικού προσωπικού.

Θα ήθελα
να εκφράσω την αγωνία τόσο όλων των υπαλλήλων όσο και της Πρυτανικής Αρχής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για την ενέργεια αυτή. Επιπλέον κ. Υπουργέ εκφράζουμε την πλήρη απογοήτευσή μας αφού σύμφωνα με τις υποδείξεις του Υπουργείου Παιδείας και του αλγόριθμου που μας απέστειλε ο Γενικός Γραμματέας κ. Κυριαζής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας υπάρχει έλλειμμα προσωπικού πενήντα εννέα (59) ατόμων και αντί το Πανεπιστήμιο να ενισχύεται, αποδυναμώνεται. Πέραν αυτού το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ανέλαβε τη μεγάλη δέσμευση να λειτουργήσει από το τρέχον ακαδημαϊκό έτος δύο (2) νέα τμήματα στη Λαμία αυξάνοντας τη γεωγραφική του διασπορά από 4 σε 5 πόλεις.
Η δέσμευση αυτή επιφορτίζει το υπάρχον προσωπικό με νέες υποχρεώσεις, που μετά την απομάκρυνση μέρους του, το εναπομένον δεν θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί με αποτέλεσμα τον άμεσο κίνδυνο να μη λειτουργήσουν τα νέα τμήματα.

Αντιλαμβάνεστε κ. Υπουργέ ότι οι δυσχέρειες που προκύπτουν μετά από αυτή την ενέργεια της Κυβέρνησης οδηγούν σταδιακά στην απαξίωση του Ιδρύματος με αβέβαιη τη δυνατότητα εκπλήρωσης των υποχρεώσεών του.

Σας κάνω έκκληση έστω και την τελευταία στιγμή να αναθεωρήσετε τις ενδεχόμενες αποφάσεις σας και να ενισχύσετε το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας προκειμένου αυτό να μπορέσει να υπερασπιστεί τα επιτεύγματά του και να φέρει σε πέρας το δύσκολο έργο της λειτουργίας του μετά και τη διεύρυνσή του.

Αν αυτό δεν συμβεί, δεν μπορώ να προδιαγράψω τις αντιδράσεις της Πανεπιστημιακής μας Κοινότητας, με απρόβλεπτες συνέπειες για τη λειτουργία και το μέλλον του Πανεπιστημίου μας.

Με τιμή

Ο ΠΡΥΤΑΝΗΣ
Καθηγητής Ιωάννης Ε. Μεσσήνης



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου