Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Δράση για στήριξη ηλικιωμένων και απασχολησιμότητας στο Δήμο Λαμίας

Στην δράση για την στήριξη ηλικιωμένων ατόμων και ατόμων που χρήζουν βοήθειας για την Ενίσχυση της απασχολησιμότητας των εμμέσως ωφελούμενων ατόμων συμμετέχει ο Δήμος Λαμίας με πρόγραμμα που υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013» με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου,  με δικαιούχο την Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης .
Αντικείμενο αποτελεί η παροχή ημερήσιας φιλοξενίας σε ηλικιωμένα άτομα μη δυνάμενα να αυτοεξυπηρετηθούν απόλυτα (κινητικές δυσκολίες, άνοια, κ.λ.π.), από  Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η.).


Στόχος είναι η ενίσχυση της απασχολησιμότητας και της ισότιμης συμμετοχής των έμμεσα ωφελουμένων ατόμων στην εργασία μέσω της  υποστήριξής  τους, με την παροχή φροντίδας σε ηλικιωμένα άτομα μη δυνάμενα να αυτοεξυπηρετηθούν απόλυτα, η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής με την ισότιμη πρόσβαση όλων στην αγορά εργασίας και την πρόληψη φαινομένων περιθωριοποίησης και κοινωνικού αποκλεισμού και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ηλικιωμένων ανδρών και γυναικών που χρήζουν υποστηρικτικών υπηρεσιών αλλά και ιατρικών ή και νοσηλευτικών υπηρεσιών.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν σχετική αίτηση προκειμένου να ενταχθούν στο πρόγραμμα.

Η διάρκεια παροχής των υπηρεσιών ορίζεται σε 12 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης με την Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθεύονται τη σχετική αίτηση από τα γραφεία της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Λαμιέων, τα γραφεία των δομών εξυπηρέτησης καθώς επίσης και από την ιστοσελίδα του Δήμου Λαμιέων .

Η κατάθεσή της αίτησης μπορεί να γίνει μέχρι την Τρίτη 17/09/2013, ειδικά για άτομα που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην κατάθεση της αίτησης είναι δυνατή η επίσκεψη κατ’ οίκον κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης.

scouter.gr
         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου