Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

"Λεωνίδα τρόπαιο" 2013 το Σάββατο 21 Σεπτεβρίου .




ΤηνΤετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013 ώρα 11:30 το πρωί, αντιπροσωπεία αποστράτων στελεχών του Στρατού, επισκέφθηκαν το γραφείο του δημάρχου  Λαμιέων (Σκληβανιώτη 8, 1ος όροφος) προκειμένου να συναντηθούν και να συζητήσουν με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Κώστα Μουστάκα οργανωτικά ζητήματα για την προετοιμασία της
Πορείας Τιμής «ΛΕΩΝΙΔΑ ΤΡΟΠΑΙΟΝ 2013» (εκδήλωση που από 13 Ιουνίου 2012 τέθηκε ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ των Γ.Ε.ΕΘ.Α., Γ.Ε.Σ., Γ.Ε.Ν., Γ.Ε.Α.), που θα διεξαχθεί το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013 για 3η συνεχή χρονιά.
Μια Πορεία Τιμής 25 χλμ στο όρος Καλλίδρομο ακολουθώντας τη διαδρομή της Ανοπαίας Ατραπού, (από το Ελευθεροχώρι) με τέρμα το Μνημείο του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες, με μοναδικό κίνητρο την τιμητική προβολή της ιστορικής Μάχης των Θερμοπυλών και του Λεωνίδα. 


Η εκδήλωση “ΛΕΩΝΙΔΑ ΤΡΟΠΑΙΟΝ” και η Πορεία Τιμής  είναι ανοικτή σε όλους όσους εμπνέονται και συμμερίζονται τις αρχές και τις αξίες που εκφράσθηκαν απο τις γενναίες πράξεις θυσίας του Βασιλιά Λεωνίδα  της Σπάρτης, των οπλιτών και των συμμάχων του, στη Μάχη των Θερμοπυλών, το 480 πΧ.
Η εκδήλωση αυτή αφορά αποκλειστικά την αναβίωση μιας ιστορικής μάχης και αποτελεί ελάχιστο φόρο τιμής στην σημασία της θυσίας για τα ιδανικά της Πατρίδας. Επομένως, οι διοργανωτές δεν επιθυμούν να δοθεί το οποιοδήποτε πολιτικό μήνυμα ή άλλη ερμηνεία, πέραν του μηνύματος της ενότητας όλων κάτω από την ελληνική σημαία και του συμβολισμού που απέκτησε η Μάχη σε διεθνές επίπεδο.
Για να αποφευχθούν λοιπόν οι οποιεσδήποτε διαφορετικές ερμηνείες πέραν αυτής που περιγράφεται στον σκοπό της εκδήλωσης, δεν επιτρέπεται η ενδυμασία, η ανάρτηση, ή επίδειξη οποιαδήποτε συμβόλου για το οποίο δεν έχει δοθεί η έγκριση των οργανωτών της εκδήλωσης.
Δεν πρόκειται για αγώνα δρόμου, αλλά για πορεία βάδην 25 χιλιομέτρων, σε συγκεκριμένη διαδρομή επί του όρους Καλλίδρομο, που εκτιμάται οτι πρόκειται για την ΑΝΟΠΑΙΑ Ατραπό,  με αφετηρία το Ελευθεροχώρι, τερματίζοντας στο μνημείο με το άγαλμα του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες.
ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Δεν υπάρχει κόστος για τους συμμετέχοντες.
Για όσους επιθυμούν μεταφορά από την Αθήνα στις Θερμοπύλες με λεωφορείο και επιστροφή, θα υπάρχει ένα κόστος 10 ευρώ περίπου.
ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ !
Αν επιθυμείτε να συμμετάσχετε πρέπει οπωσδήποτε να το δηλώσετε έγκαιρα, στέλνοντας μήνυμα με το όνομα. το τηλέφωνο σας και αν επιθυμείτε μεταφορά από την Αθήνα,  καλέστε τον κ. Κ. Σκαρμαλιωράκη στο 6974 55 7663, ή στείλτε του email στη διεύθυνση : conskarmos@hotmail.com

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ
TOΝΙΖΕΤΑΙ ότι η διαδρομή είναι μεγάλη (25 χλμ) και ΔΥΣΚΟΛΗ, άρα η συμμετοχή προϋποθέτει πολύ καλή φυσική κατάσταση και αντοχή.
Η συμμετοχή στη διαδρομή γίνεται με ΑΤΟΜΙΚΗ ευθύνη του καθενός, η σωματική καταπόνηση θα είναι ιδιαίτερα σημαντική και οι Οργανωτές  ΔΕΝ  θα παρέξουν  ΚΑΜΙΑ  ιατροφαρμακευτική κάλυψη (λόγω έλλειψης πόρων).
Γι’ αυτό λοιπόν συνιστάται σε όσους ΔΕΝ είναι σίγουροι ότι μπορούν να διανύσουν όλη τη διαδρομή με ασφάλεια, ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ  ή να οργανωθούν σε ομάδες προετοιμασμένες να τους υποστηρίξουν σε κάθε περίπτωση.
Η ασφάλεια είναι προσωπική ευθύνη και μέριμνα του καθενός.


http://leonidatropaio.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου