Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Απειλή λουκέτου στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ! Τι γίνεται με το νεοϊδρυθέν τμήμα Λαμίας ;

«Λουκέτο» στη διοίκηση και τις γραμματείες των τμημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, απειλούν να κλειδώσουν οι διοικητικοί υπάλληλοι που βλέπουν τη «Δαμόκλειο σπάθη» του Υπουργείου να απειλεί τα «κεφάλια» τους.
Με φόντο την ανακοίνωση του πλαισίου της διαθεσιμότητας των 1.765 διοικητικών υπαλλήλων των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ από τον Υπουργό Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλο, το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που συνεδρίασε χθες το πρωί, τάχθηκε υπέρ των δυναμικών κινητοποιήσεων του κλάδου.
Στόχος να αποτραπεί η απομάκρυνση έστω και ενός διοικητικού υπαλλήλου από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, που όχι μόνο δεν έχει περίσσευμα υπαλλήλων, αντιθέτως μάλιστα παρουσιάζει σοβαρό έλλειμμα.


Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συλλόγου, Σοφοκλή Δρίτσα, το διοικητικό συμβούλιο θα κατεβάσει πρόταση για αποκλεισμό επ’ αόριστον της κεντρικής διοίκησης και των γραμματειών των τμημάτων των σχολών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, εμποδίζοντας μάλιστα και την εγγραφή των πρωτοετών φοιτητών. Ο διπλός αποκλεισμός μάλιστα, μπορεί να συνδυαστεί και με απεργία διαρκείας των διοικητικών υπαλλήλων που θα απουσιάζουν από τα εργασιακά τους πόστα.

Η πρόταση στην οποία κατέληξε το διοικητικό συμβούλιο, αναμένεται να παρουσιαστεί και να τεθεί σε ψηφοφορία, στη γενική συνέλευση του συλλόγου που έχει οριστεί για τις 12 σήμερα το μεσημέρι, στο αμφιθέατρο «Ι. Κορδάτος». Δεν αποκλείεται μάλιστα, να αποφασιστεί μια 24ωρη ή 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση για την ερχόμενη εβδομάδα, προκειμένου να γίνει… σφυγμομέτρηση της αγωνιστικής διάθεσης των διοικητικών υπαλλήλων.

Παράλληλα, ο Σύλλογος θα παραστεί και στη Σύνοδο των Πρυτάνεων που κορυφώνεται την Παρασκευή στην Κέρκυρα, προκειμένου να καταθέσει ψήφισμα διαμαρτυρίας για τις επικείμενες διαθεσιμότητες διοικητικού προσωπικού από τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ της χώρας.

Καταργούνται 93 μόνιμες θέσεις

Στο μεταξύ, στην κατάργηση 93 θέσεων μόνιμου προσωπικού στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, προχώρησε ο Υπουργός Παιδείας, ανάμεσα σε 463 στο σύνολο των 14 Πανεπιστημίων της χώρας.

Με φόντο την επικείμενη διαθεσιμότητα διοικητικών υπαλλήλων και τις από μέρους τους προειδοποιήσεις για δυναμικές κινητοποιήσεις, ο Υπουργός υπέγραψε απόφαση κατάργησης 463 κενών θέσεων μόνιμου προσωπικού και τη διατήρηση 331, εκ των οποίων οι 33 στο Θεσσαλικό ΑΕΙ.

Σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, καταργούνται 93 θέσεις και συγκεκριμένα, μία θέση ΠΕ Πληροφορικής, μία ΠΕ Μεταφραστών -  Διερμηνέων, μία ΠΕ Βιβλιοθηκονόμων, δύο ΠΕ Γιατρών, 22 ΤΕ Διοικητικού -  Λογιστικού, έξι ΤΕ Πληροφορικής, μία ΤΕ Γραφικών Τεχνών, δύο ΤΕ Νοσηλευτικής, εννέα ΔΕ Δακτυλογράφων - Στενογράφων, έξι ΔΕ Προσωπικού Η/Υ, δέκα ΔΕ Βιβλιοθηκάριοι, πέντε ΔΕ Τυπογηραφίας, επτά ΥΕ Επιμελητών, επτά ΥΕ Προσωπικού Καθαριότητας, οκτώ ΥΕ Ζωοκόμων, πέντε ΥΕ Φυλάκων - Νυχτοφυλάκων.

Με την ίδια απόφασή του ο Υπουργός διατηρεί 33 κενές οργανικές θέσεις, απαραίτητες για την κάλυψη των αυξανόμενων υπηρεσιακών αναγκών του Πανεπιστημίου και συγκεκριμένα, δύο ΠΕ Πληροφορικής, τέσσερις ΠΕ Βιβλιοθηκονόμων, δύο ΠΕ Ιατρών, πέντε ΤΕ Διοικητικού - Λογιστικού, τρεις ΠΕ Πληροφορικής, τρεις ΔΕ Προσωπικού Η/Υ, τέσσερις ΥΕ Επιμελητών, πέντε ΥΕ Προσωπικού Καθαριότητας και πέντε ΥΕ Φυλάκων -Νυκτοφυλάκων.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κ. Σοφολκλή Δρίτσα, οι 33 κενές θέσεις, θα πρέπει να καλυφθούν άμεσα. Η πρόσληψη προσωπικού θα δώσει «ανάσα» στην ήδη επιβαρυμένη λειτουργία του ιδρύματος, από το οποίο όχι μόνο δεν περισσεύουν άτομα, αλλά υπάρχει ανάγκη στελέχωσης των υπηρεσιών του με επιπλέον προσωπικό.

"Δείτε τη σχετική ανακοίνωση του πανεπιστημίου με ημερομηνία 12-8-2013 σχετικά με το πρόβλημα λειτουργίας , μετά την εφαρμογή της κινητικότητας και την ίδρυση του νέου πανεπιστημιακού τμήματος στη Λαμία εδώ "


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ελένη Χάνου
Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου