Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

ΕΣΠΑ: Αυξάνεται σε 65.000 ο αριθμός των θέσεων σε παιδικούς σταθμούς

Την εκτίμηση πως περίπου 65.000 παιδιά θα ενταχθούν στο Πρόγραμμα Εναρμόνισης Κοινωνικής και Επαγγελματικής Ζωής για τους παιδικούς σταθμούς, έκανε ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΠαΣοΚ Θεοδώρας Τζάκρη.
Σύμφωνα με τον κ. Κεγκέρογλου ήδη έχουν εξασφαλιστεί πόροι 149 εκατομμυρίων ευρώ από το πρόγραμμα για συνολικά 60.000 παιδιά, ενώ σε συνεννόηση με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα δοθούν περίπου 10 εκατομμύρια για 4.000 ακόμα παιδιά.


Ο κ. Κεγκέρογλου τόνισε πως η κυβέρνηση έχει δείξει ιδιαίτερη ευαισθησία για το συγκεκριμένο θέμα εξαιτίας των δύσκολων οικονομικών συνθηκών, αυξάνοντας σημαντικά τις θέσεις στους παιδικούς σταθμούς, καθώς το 2011 είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα 48.000 παιδιά και το 2012 57.500.

Ο υφυπουργός ξεκαθάρισε πως σε καμία περίπτωση δεν συνδυάζεται η μη επιδότηση με μη ένταξη στον παιδικό σταθμό, καθώς οι μη ενταγμένες στο πρόγραμμα οικογένειες θα μπορούν να βάλουν τα παιδιά τους στους παιδικούς σταθμούς καταβάλλοντας, όμως τα απαραίτητα τροφεία, δηλαδή τα έξοδα για τροφή.

tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου