Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

«Financial Times»: Πώς ο πατέρας Μητσοτάκης διόριζε και ο γιος απέλυε

Ο υπουργός που έχει αναλάβει το έργο να σπάσει το ταμπού των απολύσεων στο Δημόσιο είναι ο γιος του πρωθυπουργού που έχει κάνει τα περισσότερα ρουσφέτια. Αυτό αναφέρεται σε δημοσίευμα των «Financial Times» (FT) που το υπογράφει η κυρία Kerin Hope για τις απολύσεις στο Δημόσιο: «Ο γιος ενός πρώην πρωθυπουργού ο οποίος είναι γνωστό ότι έκανε χιλιάδες προσλήψεις -ρουσφέτια- κατά τη διάρκεια της πολιτικής του καριέρας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι θέλει να "σπάσει τους δεσμούς με το παρελθόν"» σημειώνεται στο άρθρο των «FT». Επισημαίνει ωστόσο ότι για πρώτη φορά «μετά από έξι δεκαετίες θα γίνουν απολύσεις στο υπέρπληρες Δημόσιο».


Η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις, ωστόσο σύμφωνα με το δημοσίευμα «οι αντιστάσεις στις μεταρρυθμίσεις οι οποίες θα κτυπήσουν το πελατειακό κράτος, παραμένουν δυνατές». Τη Δευτέρα περισσότεροι από 200 δήμαρχοι σε ολόκληρη τη χώρα έκλεισαν τις δημοτικές υπηρεσίες μαζί με τα απορριμματοφόρα προκειμένου να διαμαρτυρηθούν κατά των απολύσεων.

Στο δημοσίευμα γίνεται λόγος για τις αντιδράσεις που υπάρχουν τόσο στο εσωτερικό της ΝΔ όσο και του ΠαΣοΚ και δεν διστάζει να «καταγγείλει» τα δύο κόμματα για τη σημερινή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα: «Το μέτρο έχει εξοργίσει τους νομοθέτες τόσο στην κεντροδεξιά Νέα Δημοκρατία, όσο και στο ΠαΣοΚ, την κυβέρνηση κομμάτων συνεργασίας, στα οποία πολλοί βασίζονται στα ρουσφέτια -να κάνουν δηλαδή πολιτικές χάρες- για τους ψηφοφόρους τους, προκειμένου να επανεκλεγούν».

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι «FT» αναφέρονται στα πολιτικά «χατίρια» για τα οποία κατηγορούν την ΝΔ και το ΠαΣοΚ γράφοντας με λατινικούς χαρακτήρες τη λέξη... rousfetia!

tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου