Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Λουτρά Υπάτης: Μια παρατημένη λουτρόπολη!

Μόλις επέτρεψα από μια εκδρομή που είχε και μία διανυκτέρευση στην λουτρόπολη της Τσεχίας το Κάρλοβυ Βάρι. Αρχοντικό μέρος με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του να είναι ένα από τα πιο παλιά της Ευρώπης, αλλά κυρίως με τα μεγάλα ξενοδοχεία με τα καλύτερα spa του κόσμου!
Βλέπετε οι Τσέχοι έχουν καταλάβει εδώ και εκατοντάδες χρόνια ότι ο ιαματικός τουρισμός είναι χρυσός για το μέρος τους.
Αθελά μου σύγκρινα τις δικιές μας Λουτροπόλεις με αυτήν. Η σύγκριση στο μυαλό μου κράτησε μόλις κάποια δεύτερα, διότι κάθε σκέψη με στεναχωρούσε.


Χθες πήγα με την παρέα μου στα Λουτρά Υπάτης και επισκεφτήκαμε τις εκεί εγκαταστάσεις, μπας και ξεκινήσουμε τα μπάνια μας, μιας και ο γιατρός μου τα συστήνει.

Περιττό να γράψω ότι τα μπάνια είναι σε άθλια κατάσταση παρά τις τελευταίες «γενναίες ιδιωτικές επενδύσεις» που ακούμε ότι έγιναν! Σίγουρα δεν φταίει ο ιδιώτης, που ανέλαβε τα τελευταία δύο χρόνια τη λειτουργία των μπάνιων, αλλά ο ΕΤΑ που δεν κάνει τολμηρές επενδύσεις, ανακαίνησης, ανανέωσης και κυρίως εκμετάλλευσης πέρα των ιαματικών λουτρών των ηλικιωμένων αλλά και τη δημιουργία και υπηρεσία spa για χαλάρωση και αναζωογόνηση, όπως στο Κάρλοβυ Βάρι. Όπως στο Thermai Sylla της Αιδηψού κ.ά.

Χειρότερη εικόνα παρουσιάζει η ίδια η Λουτρόπολη, σκαμμένοι δρόμοι και έρημα ξενοδοχεία. Μετά τις 11 ερημιές!

Και καλά για το Υδροθεραπευτήριο φταίνε αυτοί που φταίνε… για τους δρόμους και για την εικόνα που παρουσιάζει η Λουτρόπολη, φταίει ο Δήμος!

Θυμάμαι παλιότερα, λίγο πριν ξεκινήσει η θερινή περίοδος, τα Λουτρά « ετοιμαζόντουσαν» να υποδεχτούν τους χιλιάδες παραθεριστές… δεν είναι τυχαίο που σήμερα στα μέσα Ιουλίου, δεν έχει ούτε 100 παραθεριστές!

Ποιος οδήγησε αυτή την τόσο ιστορική λουτρόπολη σε αυτή την εικόνα;

Ευχαριστώ για την φιλοξενία
Μαρία - Λαμία

...συμφωνούμε απόλυτα με την αναγνώστριά μας...

mag24.gr

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος13/7/13, 6:13 μ.μ.

    Ευθύνες υπάρχουν και τις ξέρουμε όλοι. Οι ευθύνες ανήκουν στους πολιτικούς και τις πολιτικές που μας οδήγησαν ως εδώ αυτά τα χρόνια. Ο στόχος τους ήταν και είναι, σήμερα ακόμα περισσότερο, η υποβάθμιση και η υπονόμευση για να οδηγηθούν, ώριμα πια, στα χέρια των ξένων μεγάλων επενδυτών που ψάχνουν να αγοράσουν και να εκμεταλλευτούν τα φιλέτα της όμορφης χώρας μας. Και μην μας πει κανείς ότι δεν υπήρχαν ή δεν υπάρχουν επενδυτικά σχήματα ελληνικά, ότι δεν θα μπορούσε η αυτοδιοίκηση, οι τοπικές κοινωνίες, να εκμεταλλευτούν τις ιαματικές πηγές... Η κεντρική εξουσία και οι κυβερνήσεις το μόνο που είχαν στο μυαλό τους ήταν και είναι αν βολεύει τους δικούς της, αν φέρνει ρουσφέτια και πόσους ψήφους, αν και πόσα θα πάρει "κάτω από το τραπέζι". Ακόμα και σήμερα σύμφωνα, με τον κ Ρακιτζή, η Αυτοδιοίκηση συνεχίζει να κρατάει τα ηνία της διαπλοκής και της ρεμούλας. Πώς λοιπόν;;; με ποιους;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή