Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Η πολυτέλεια της δημοτικής αστυνομίας...

Πριν από δύο χρόνια βρέθηκα μπροστά σε περιστατικό όπου κάποιος ιδιώτης αντιδικούσε με δημοτικό αστυνομικό της πόλης. Ο ιδιώτης ισχυριζόταν ότι μόλις είχε μάθει την... απόλυσή του και βρήκε το αφεντικό του στον δρόμο.

Της έλεγε συνέχεια ότι μέχρι χθες μπορούσε να πληρώσει την κλήση όμως τώρα δεν θα μπορούσε.
Το παράπτωμα ήταν ότι οι δύο εμπρός τροχοί του οχήματός του πατούσαν σε διάβαση.
Μαζεύτηκαν από τις φωνές πολλοί. Σε όλους έκανε εντύπωση η ξύλινη ευγένεια της δημοτικού αστυνομικού "έχετε κάνει παράβαση, μπορείτε να διαμαρτυρηθείτε στο δήμο".

Κάποιος είπε στην δημοτική αστυνομικό, "αφού ο παραβάτης ήταν κοντά γιατί δεν σφύριξες για να φύγει". Του απάντησε ότι δεν ήταν υποχρεωμένη να το κάνει.

Το παραπάνω γεγονός είναι αληθινό. Ο ιδιώτης όντως είχε κάνει παράβαση η δε δημοτικη αστυνομικος πράγματι δεν είχε σφυρίξει, που σημαίνει σκοπός της ήταν να μαζέψει έσοδα για τον δήμαρχό της.

Σήμερα η κυρία αυτη θέλει τον κόσμο δίπλα της γιατί την απολύουν.
Το μόνο σίγουρο ότι ο άνθρωπος εκείνος δεν θα είναι δίπλα της.

Αλήθεια γιατί εγώ να πληρώνω του ψηφοφόρους του κάθε δημάρχου που βολεύτηκαν σε μια υπηρεσία χωρίς έργο;
Γιατί ενώ δεν έχω νοσηλευτές γιατρούς υπηρεσίες υγείας εγώ να πληρώνω τύπους που βολτάρουν χωρίς να μπορούν να κάνουν τίποτα (ότι και να συμβεί φωνάζουν την αστυνομία).

Η απόλυση είναι ένα πολύ κακό μέτρο. Όμως το χειρότερο μέτρο είναι η πρόσληψη ανίκανων κομματόσκυλων ή ακόμη και ικανών ανθρώπων χωρίς έργο.

Γιατί να πληρώνω μια υπηρεσία
που σκοπό έχει τελικά όχι να κάνει καλό σε μια πόλη, αλλά να βάζει το χέρι της στην τσέπη μου για να έχει έσοδα ο κάθε δήμαρχος για να κάνει τη φιγούρα του.

Για να καταλάβει κανείς η δημοτική αστυνομία σουλατσάρει ενώ το δημόσιο στα νοσοκομεία πληρώνει ιδιωτικές υπηρεσίας ασφάλειας.

Ακούω στα κανάλια ότι τελικα οι δημοτικοί αστυνομικοί θα μεταταγούν στην ΕΛ.ΑΣ.

Μιλάμε για την αστυνομία που οι υποψήφιοι των πανελληνίων εξετάσεων δεν μπορούσαν να δηλώσουν τις σχολες της στα μηχανογραφικά, αφου η τρόικα δεν αφήνει να εισαχθούν νέοι αστυνομικοί.

Είναι δίκαιο όλα τα παιδια του κόσμου να μην μπορούν να εισαχθούν σε αυτές τις σχολές αλλά οι δημοτικοί αστυνομικοί να μπαίνουν άνετα;

Και μην ακούω σαχλαμάρες για ΑΣΕΠ.

Το ΑΣΕΠ ξεκίνησε πολύ καλά με τον Πεπονή αλλά μετα το περίλαβαν οι υπουργάρες προστάτες του κάθε κομματόσκυλου και το έκαναν λάστιχο. Θα μείνει αξέχαστη η πριμοδότηση της συνέντευξης με πάρα πολλά μόρια για ευνόητους λόγους.

Και το φοβερό! Οι δημοτικοί αστυνομικοί αποφάσισαν λέει να κάνουν απεργία !

Δηλαδή από σήμερα δεν θα μας ληστεύουν οι δήμοι.

Αλήθεια αγαπητοί δημοτικοί αστυνομικοί εκτός από το γοερό κλάμα των δημάρχων σας ακούτε το κλάμα κανενός αλλου Έλληνα;

Υ.Γ. Παρακαλώ στις πορείες διαμαρτυρίας να μην παρελάζετε με δίκυκλα και οχήματα της δημοτικής αστυνομίας γιατί είναι δημόσια περιουσία και η βενζίνη είναι ακριβή. Πάρτε τα αυτοκινητάκια σας και πάτε όπου θέλετε. Όχι με τα δημοτικά οχήματα.

Θα μου πείς τώρα τόσο καιρό που πλήρωνα τις βενζίνες σας ήταν για σοβαρό λόγο;

Τελικά η δημοτική αστυνομία ήταν μια πολυτέλεια.

Ένα πράγμα δηλαδή σαν το μεταξωτό βρ@κί που το φοράει άστεγος.

Αναγνώστης

http://press-gr.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου