Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Οι επάρατοι ημιμαθείς δημοσιογράφοι!

Πολλές φορές στο  παρελθόν είχαμε  δεχτεί διαμαρτυρίες ακροατών που είτε οι  ίδιοι είτε συγγενικά τους πρόσωπα είχαν την ατυχία να ασθενήσουν και μάλιστα  από  καρκίνο.
Οι ακροατές μας εξέφραζαν  την  πικρία τους για την χρήση της πραγματικά απαράδεκτης, κακοήθους και προσβλητικής  αναφοράς ότι ο τάδε έχει προσβληθεί  η απεβίωσε  η  έδωσε μάχη με την επάρατη νόσο, δηλαδή τον Καρκίνο!
Πρόκειται βέβαια για  προϊόν  ημιμάθειας και ασχετοσύνης που όμως δεν ακυρώνει την σημειολογία  της προσβολής της προσωπικότητας του ασθενούς και  των μελών της  οικογενείας του.
Διότι μια απλή αναζήτηση σε  έντυπο η ηλεκτρονικό λεξικό  θα έδινε στον/στην αδαή ρεπόρτερ την απάντηση ότι  επάρατος σημαίνει  καταραμένος!
Ώστε όλοι οι  καρκινοπαθείς είναι άνθρωποι καταραμένοι, άξιοι δηλαδή να  αρρωστήσουν η και να πεθάνουν από μια τέτοια αριστεία!

Πρόκειται  περί αισχίστης μορφής φοβικού ρατσισμού.
Θα πείτε δεν το κάνουν εσκεμμένα και δεν έχουν  καμία πρόθεση να προσβάλουν τον  καρκινοπαθή, είναι απλά προϊόν άγνοιας.
Δεν αποτελεί  δικαιολογία ή ακυρωση ευθυνών η άγνοια, αντίθετα όταν δεν γνωρίζεις  ένα αντικείμενο  δεν το αγγίζεις. Υπάρχουν και άλλες εργασίες που δεν απαιτούν ειδική γνώση  της ελληνικής γλώσσας.
Αλλά στην Ελλάδα είσαι ότι δηλώσεις και φυσικά  σου δίδει το δικαίωμα αυτή η ευφυολογία του αείμνηστου Τσαρούχη να ασχημονείς δημόσια χωρίς κανέναν έλεγχο αλλά και προσωπική συστολή.
Οϊμέ επάρατοι της ελληνικής γλώσσας !

Δάνειο σχόλιο
Σκεφτείτε τώρα:
τους γονείς ενός παιδιού που διαγνώστηκε με λευχαιμία, που είναι ιάσιμη κατά το 70% των περιπτώσεων....
τους ασθενείς που διαγνώσκονται με καρκίνο σε αρχικό στάδιο...
τους ασθενείς εκείνους που διαγνώσκονται σε προχωρημένο στάδιο...
τέλος σκεφτείτε τους φίλους, τους συναδέρφους και γενικότερα το περιβάλλον των ασθενών...
Πως θα μπορέσουν όλοι αυτοί, να αντιμετωπίσουν και να διαχειριστούν μια τέτοια κατάσταση, αφού σε όλη τους την ζωή έχουν γαλουχηθεί με την άποψη, ότι καρκίνος ίσον θάνατος, ίσον κατάρα;
Πως μετά από όλα αυτά ο πολίτης θα ενδιαφερθεί για την πρόληψη του καρκίνου, από την στιγμή που φοβάται να πει και την λέξη;
Πριν τα διαφημιστικά σποτ και τις εκστρατείες για την πρόληψη του καρκίνου, θεωρούμε ότι πρέπει να προηγηθεί η απομυθοποίησή του!
Μόνο έτσι θα ευαισθητοποιήσουμε τον απλό πολίτη βάζοντας την πρόληψη στην ζωή του, ενεργά και όχι μόνο θεωρητικά, αποδεικνύοντάς του ότι με τον καρκίνο μπορείς και να ζήσεις...

lamiafm1.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου