Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Οι τριήμερες εργασίες της Βουλής των Εφήβων κόστισαν 142.000 ευρώ

Στα... ψιλά πέρασαν οι εργασίες της Βουλής των Εφήβων που κάποτε αποτελούσε ένα θεσμό που συγκέντρωνε τα φώτα της δημοσιότητας. Πριν από μερικά χρόνια οι τοποθετήσεις των παιδιών αναπαράγονταν από τα μέσα ενημέρωσης, σχολιάζονταν από τους βουλευτές ενώ τις εργασίες της Βουλής των Εφήβων εθνικών αντιπροσώπων παρακολουθούσαν οι εκάστοτε πρωθυπουργοί, τα μέλη των υπουργικών συμβουλίων και οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων.


Σήμερα οι εργασίες της Βουλής των Εφήβων μοιάζει να μην απασχολούν την κοινή γνώμη. Αντιθέτως όλοι προσπαθούν να μάθουν πόσο κοστίζει η τριήμερη σύναξη Ελλήνων απ΄ όλη την επικράτεια αλλά και το εξωτερικό και δηλώνουν προβληματισμένοι για την σκοπιμότητα του θεσμού αλλά και για το κόστος του.

Η Ολομέλεια της ΙΗ Συνόδου της Βουλής των Εφήβων ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο και σύμφωνα με πληροφορίες το συνολικό κόστος ανήλθε στα 142.000 ευρώ. Πρέπει όμως να σημειωθεί ότι τα 110.000 ευρώ αφορούν εισιτήρια και διαμονή καθώς η πλειοψηφία των έφηβων βουλευτών προέρχεται από την περιφέρεια ενώ 20 από αυτούς από την ελληνική ομογένεια της Αμερικής, της Αυστραλίας και του Καναδά.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το κόστος της Βουλής των Εφήβων για το 2012 ανήλθε σε 165.000 ευρώ ενώ το 2008 ήταν 580.000 ευρώ καθώς στο πρόγραμμα περιλαμβάνονταν και δεξιώσεις.

Πηγή: protothema.gr


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου