Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Παν.Στασινός για το νέο Τμήμα Πληροφορικής στην Λαμία (ηχητικό αρχείο)

Ο Δημοτικός Σύμβουλος της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Λαμίας,Παναγιώτης Στασινός, εκθέτει στον Λαμία FM1 τις απόψεις της κίνησης για την επιστολή του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, όπου αιτείται η ανάκληση της απόφασης ίδρυσης του νέου Τμήματος Πληροφορικής στην Λαμία.


2 σχόλια:

  1. Την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013, ο Αναπληρωτής Yπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταικούρας επισκέφθηκε το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και συναντήθηκε με τον Πρύτανη του Ιδρύματος Καθηγητή κ. Ιωάννη Μεσσήνη.
    Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα παρακάτω: «Σε σύσκεψη που ακολούθησε με την παρουσία και υπηρεσιακών παραγόντων, συζητήθηκαν προβλήματα του Πανεπιστημίου με ιδιαίτερη αναφορά στη διεύρυνση του Πανεπιστημίου, όπως αυτή προέκυψε με την υλοποίηση του σχεδίου ΑΘΗΝΑ. Συγκεκριμένα, συζητήθηκε η ένταξη δύο Τμημάτων του καταργηθέντος Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλαδος στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, με τη μορφή της νέας Σχολής Θετικών Επιστημών. Στο πλαίσιο της συζήτησης, καθορίσθηκαν οι ενέργειες, που θα πραγματοποιηθούν, προκειμένου το νεοιδρυθέν Τμήμα Πληροφορικής στη Λαμία να μπορεί να δεχθεί τους πρώτους 160 φοιτητές τον προσεχή Σεπτέμβριο.
    Τα ζητήματα, που είναι σημαντικά για τη σωστή λειτουργία του Τμήματος αυτού, αφορούν σε διδακτικό και διοικητικό προσωπικό, υλικοτεχνικές υποδομές, αίθουσες διδασκαλίας και οικονομική υποστήριξη. Για τη διδασκαλία των μαθημάτων, θα προσληφθεί ο απαραίτητος αριθμός διδασκόντων με σύμβαση έργου, ενώ θα αυξηθεί και ο αριθμός των διοικητικών υπαλλήλων για την υποστήριξη του έργου.
    Σχετικά με τις αίθουσες διδασκαλίας, τις επόμενες ημέρες παραδίδονται δυο νέα κτίρια με προοπτική χρησιμοποίησης και τρίτου, πέραν των υπαρχουσών κτιριακών
    υποδομών. Επιπλέον, θα αρχίσουν τις επόμενες ημέρες από τις υπηρεσίες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και το Υπουργείο Οικονομικών η προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού (υπολογιστές κ.α.) για την αρτιότερη εκπαίδευση των φοιτητών. Το Υπουργείο Οικονομικών θα συνδράμει στην προσπάθεια αυτή με τη μεταφορά κονδυλίων από τη Λαμία στο Βόλο και την ενίσχυση του προϋπολογισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ώστε αυτό να εντάξει χωρίς προβλήματα τη νέα Σχολή στον Οργανισμό του.
    Τέλος, συζητήθηκαν διαδικαστικού χαρακτήρα θέματα, που αφορούν στην ένταξη στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας του διοικητικού και λοιπού προσωπικού πέραν του διδακτικού καθώς και των περιουσιακών στοιχείων του καταργηθέντος Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδος. Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας διαθέτει την εμπειρία και τις υπηρεσίες, που θα συμβάλλουν στην πραγματοποίηση των παραπάνω, με σκοπό την ομαλή ένταξη σε αυτό των δυο Τμημάτων της Λαμίας».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διαχειριστής19/6/13, 10:14 π.μ.

    Η απάντηση στα παραπάνω δια χειλέων του Αναπληρωτή Πρόεδρου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας,Μιχάλη Ζουμπουλάκη, στο Star Λαμίας:

    http://pepla.blogspot.gr/2013/06/blog-post_19.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή