Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Χάος με το νέο τμήμα Πληροφορικής στην Λαμία (βίντεο)

Σε τεράστιο φιάσκο με έντονες πολιτικές,εκπαιδευτικές και κοινωνικές προεκτάσεις φαίνεται να οδεύει η πολυσυζητημένη ίδρυση του νέου τμήματος-φάντασμα στην Λαμία.
Η αρχική αισιοδοξία και οι εντυπώσεις που καλλιεργήθηκαν με την προσπάθεια σύγκλισης των απόψεων και της εξεύρεσης λύσεων, στην συνάντηση της Παρασκευής, φαίνεται πως υποχωρούν αφού οι Πανεπιστημιακοί της Θεσσαλίας εμμένουν στην στάση  για αναστολή της λειτουργίας του τμήματος, όπως αυτή εκφράστηκε στην επιστολή που εστάλη προς το Υπουργείο Παιδείας και δημοσιοποίησε η Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών.

Παράλληλα πολύ έντονες διαμαρτυρίες από δασκάλους και γονείς έχει προκαλέσει η προσπάθεια κατάργησης του 16ου Δημοτικού Σχολείου, με την μετακίνηση 210 παιδιών, ώστε να λυθεί το κτιριακό πρόβλημα που δημιουργείται με την λειτουργία του νέου τμήματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες η αντίδραση αυτή αναμένεται να εκδηλωθεί με μαζικό τρόπο κατά την απογευματινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπου θα συζητηθεί διεξοδικά το θέμα.

Το πρωί στις 10.00 θα προηγηθεί σύσκεψη στο Δημαρχείο οπου ο Δήμαρχος Λαμιέων Κος Κοτρωνιάς θα ενημερώσει τις Δημοτικές Παρατάξεις για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Δείτε στο βίντεο του Star τον Αναπληρωτή Πρόεδρο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας,Μιχάλη Ζουμπουλάκη, να δηλώνει αδυναμία διαχείρισης ακόμη και για το υπάρχον τμήμα της Πληροφορικής με εφαρμογή στην Βιοατρική


2 σχόλια:

  1. Σήμερα το απόγευμα στην Λαμία θα παιχτεί το καταπληκτικό έργο ''Από το Δημοτικό στο Πανεπιστήμιο'' υπερπαραγωγής πολιτικού γραφείου της Λαμίας με πρωταγωνιστές Διευθυντές, δημοσιογράφους και πανεπιστημιακούς και κομπάρσους δασκάλους και μαθητές.

    Το έργο θα είναι διαδραστικό με πλοκή και δράση και με συμμετοχή των θεατών.

    Τόπος:η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου (κλιματιζόμενη)
    Ώρα: 18.30

    Είσοδος: Ελεύθερη (οι προσκλήσεις έχουν ήδη εξαντληθεί)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος19/6/13, 6:19 μ.μ.

    Κάποτε ο κ. Κουβέλης είχε γράψει για την αβάσταχτη ελαφρότητα του Τίποτα . Αν και τον μίσσισα για το άρθρο τελικά βλεπω πόσο δίκιο είχε και του ζητάω συγνώμην.

    ΑπάντησηΔιαγραφή