Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

ΤΕΙ Λαμίας: Ακόμη χαίρεστε για την έδρα; 50% λιγότεροι οι φοιτητές στη Λαμία φέτος!

Πόσες φορές έχουμε γράψει για τη λάθος αντιμετώπιση και προσέγγιση του σχεδίου Αθηνά από τους δικούς μας «άρχοντες».
Ακόμη θυμόμαστε την επιμονή του κου Κοτρωνιά να πιστεύει ότι «βγήκαμε» κερδισμένοι από το σχέδιο Αθηνά, με μια λογική… που δεν αντιλαμβανόμασταν!
Ήρθε όμως η στιγμή, όπως χθες, που το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τον αριθμό των εισακτέων στα ΤΕΙ και ΑΕΙ όλης της χώρας.
Ο μεγάλος χαμένος το ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας με τη μεγαλύτερη μείωση εισακτέων από οποιοδήποτε άλλο. Με ακόμη μεγαλύτερο χαμένο, την πόλη της Λαμίας, που θα έχει τους λιγότερους εισακτέους ακόμα και από τη Χαλκίδα.
Εμάς μας ένοιαζε η έδρα και όχι το γεγονός ότι μας πήραν ένα ενεργό τμήμα και μόνο 520 νέοι εισακτέοι θα έρθουν στην πόλη μας (και αν έρθουν και αυτοί…)

Το 2012 το ΤΕΙ Λαμίας και το ΤΕΙ Χαλκίδας είχαν 2.730 εισακτέους φοιτητές (Λαμία: 1140 , Χαλκίδα: 1590), φέτος θα έχει περίπου 1500, τους μισούς από πέρσι, την μεγαλύτερη μείωση από οποιοδήποτε άλλο ίδρυμα.

Πιο αναλυτικά η Λαμία φέτος θα δεχθεί μόλις 520 (από 1140!), η Θήβα 150, η Άμφισσα 120 και μόνο κερδισμένο το τμήμα του Καρπενησίου που φέτος θα δεχθεί 20 φοιτητές περισσότερους από πέρυσι, συνολικά 120 φοιτητές!

Προσέξτε τους πίνακες που δείχνουν ότι η Χαλκίδα θα εξακολουθήσει να έχει περισσότερους κατά 140 εισακτέους, συγκριτικά με τη Λαμία.

Η αλήθεια είναι ότι γνωρίζουμε τι θα απαντήσουν: Ότι έγιναν σε όλα τα ΤΕΙ μειώσεις.

Περίπου κατά 6.800 και στα ΑΕΙ και στα ΤΕΙ όλης της Ελλάδας. Στο δικό μας ΤΕΙ έχουμε τη μεγαλύτερη μείωση… αυτό είναι γεγονός και δεν μπορεί κανείς να το αμφισβητήσει.

Επίσης είναι γεγονός ότι η Λαμία όσο πάει δέχεται λιγότερους νέους ανθρώπους…

mag24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου