Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Καταγγελίες για εφαρμογή μεθόδου σοκ και τρομοκρατίας για το 16ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας

Δελτίο Τύπου με την οποίο εκφράζει τις προθέσεις του για αγωνιστικές διεκδικήσεις εξέδωσε το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας, μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την διατήρηση του 16ου Δημοτικού Σχολείου.

Στην ίδια ανακοίνωση γίνονται αναφορές για αιφνιδιασμό που επιδιώκει το σοκ σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς ενώ αφήνονται σαφείς αιχμές για τρομοκρατία και προσπάθεια επηρεασμού από την πλευρά της διοίκησης ώστε να υπάρξει πλήρης υποταγή στις μεθοδεύσεις για την κατάργηση του σχολείου.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του με την πρόθεση κατάργησης του 16ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας.
Θεωρεί προσχηματικό το επιχείρημα του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης σχετικά με την ανάγκη χώρων για το νεοϊδρυθέν πανεπιστημιακό τμήμα.
Το θέμα της στέγασης του πανεπιστημίου δεν μπορεί και δεν έχει καμία σχέση με την κατάργηση ενός ιστορικού σχολείου της Λαμίας σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη περιοχή.

Η αιφνιδιαστική ανακοίνωση της πρόθεσης του περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης να προτείνει την κατάργηση της σχολικής μονάδας φανερώνει τουλάχιστον την έλλειψη οποιουδήποτε σχεδιασμού από πλευράς πολιτείας στα θέματα της εκπαίδευσης.
Ο αιφνιδιασμός επιδιώκει το σοκ γονέων , μαθητών και εκπαιδευτικών και την πλήρη υποταγή τους στις προθέσεις της διοίκησης.

Θεωρούμε ότι η προσπάθεια κατάργησης της σχολικής μονάδας εντάσσεται στο γενικότερο μνημονιακό σχέδιο περικοπών της τρικομματικής κυβέρνησης με μόνο στόχο την δήθεν εξοικονόμηση πόρων.

Συμπαραστεκόμαστε στους συναδέλφους του 16ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας και τους καλούμε να μην επηρεάζονται και να μην τρομοκρατούνται.

Χαιρετίζουμε την απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής παιδείας και του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαμιέων για την διατήρηση ως έχει του 16ου Δ.Σ. Λαμίας.

Χαιρετίζουμε την στάση του Σύλλογο γονέων του σχολείου και δηλώνουμε ότι θα είμαστε στο πλευρό τους.

Καλούμε τους γονείς όλων των σχολείων της πόλης , τους εκπαιδευτικούς αλλά και γενικά κάθε κάτοικο να υπερασπίσει το δικαίωμα μικρών μαθητών στη μόρφωση.


ΓΙΑ ΤΟ Δ. Σ.

      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                             Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΤΣΑΠΑΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                                                                       ΚΑΙΛΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου