Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Χειμάρας: ποιός μετονόμασε το 16ο σε 18ο Δημ.Σχολείο;


Μια νέα οπτική προσθέτει με την χθεσινή τοποθέτηση του στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο πρώην Νομάρχης Θανάσης Χειμάρας αναφορικά με την τύχη του 16ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας.
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας τοποθετούμενος   για διάφορα θέματα όπως την απομάκρυνση  περιφερειακών υπηρεσιών απο την Λαμία και  την αξιοποίηση του κτηρίου του 16ου Δημοτικού σχολείου για την κάλυψη αναγκών σε επίπεδο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης έθεσε ένα  καίριο ζήτημα που προκαλεί αρκετούς συνειρμούς περί  πολιτικών παρεμβάσεων στα δημόσια δρώμενα της περιοχής μας.
Ειδικότερα ο κ. Χειμάρας ανέφερε ότι «επί ημερών Νομαρχίας διατέθηκαν  αρκετά χρήματα για την ανέγερση νέου κτηρίου για την  στέγαση του Πανεπιστημίου Στερεάς.
Πριν  το Πανεπιστήμιο  καταργηθεί  κάποιοι στο νέο  κτήριο αντί να μεταφέρουν τότε, το 16ο Δημοτικό σχολείο ίδρυσαν το 18ο Δημοτικό σχολείο…».
Από την συγκεκριμένη τοποθέτηση του προκύπτει ότι ο  πρώην Νομάρχης συμφωνεί και με τις αντιδράσεις του Συλλόγου γονέων αλλά και των εκπαιδευτικών που διαφωνούν με την διαμορφωθείσα πραγματικότητα μετά την... κατάληψη του κτηρίου από το 18ο Δημοτικό Σχολείο και με την λογική της μεταφοράς ομάδων μαθητών σε διάφορα άλλα σχολεία της περιοχής δίκην προσφύγων, όπως πρότειναν ειδικοί και...πρόθυμοι!

Από την τοποθέτηση του ο  κ. Χειμάρας προκαλεί  πελώρια ερωτηματικά ποιοί μπορεί να  παρενέβησαν ώστε να δημιουργηθεί  μια νεα  σχολική μονάδα και ποιοί το στελέχωσαν για την εξυπηρέτηση  προσωπικών πολιτικών επιλογών;
Η τοποθέτηση της  πολιτικής ηγεσίας του Δήμου Λαμιέων  καθίσταται επιβεβλημένη ώστε να αποκατασταθεί  η αλήθεια , έστω και ετεροχρονισμένα για την υπόθεση αυτή που αρκετά απασχόλησε την τοπική κοινωνία και αποτέλεσε πεδίο πολιτικών διαγωνισμών στην  πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικου Συμβουλίου.
Επιπροσθέτως εξίσου  αιχμηρή έστω και σχεδόν μονολεκτική ήταν η τοποθέτηση του Περιφερειάρχη Κλέαρχου Περγαντά.
"Είναι υπόθεση της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης, ας το λύσουν οι ίδιοι..."

lamiafm1.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου