Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Δείτε Γιατί οι Ιαματικές πηγές μας δεν έχουν αναγνωριστεί ακόμα!

Τελικά κοιμόμαστε όρθιοι- Δείτε γιατί οι Ιαματικές πηγές μας δεν έχουν αναγνωριστεί ακόμα
Οι Ιαματικές πηγές του νομού Φθιώτιδας δεν έχουν ακόμη αναγνωριστεί. Ο λόγος είναι πολύ απλός. Δεν έχει σταλεί ο σχετικός φάκελος στο αρμόδιο Υπουργείο και τον ΕΟΤ !!!!
Απίστευτο και όμως αληθινό. Ενώ όλοι οι Δήμοι και οι Περιφέρειες έσπευσαν να αναγνωριστούν οι πηγές της περιοχής τους, οι δικοί μας εδώ σαν να αδιαφόρησαν για τη διαδικασία και έτσι οι Ιαματικές πηγές της περιοχής μας δεν «υπάρχουν» επίσημα!
Το θέμα ανέδειξε ο καθηγητής Πανεπιστημίου κ. Κουτσούκης που ως μέλος της ομάδας σύνταξης του νομοσχεδίου για τον Ιαματικό τουρισμό είναι ο επιστήμονας που ασχολείται με την αναγνώριση των πηγών και την πιστοποίησή τους .

Ο καθηγητής μιλώντας στο συνέδριο Θερμαλισμού στα Καμένα Βούρλα αποκάλυψε ότι ο λόγος που δεν έχουν αναγνωριστεί ακόμη οι Ιαματικές πηγές της Φθιώτιδας είναι ότι δεν έχει σταλεί ο σχετικός φάκελος, αναδεικνύοντας έτσι τις μεγάλες ευθύνες των Δημάρχων του νομού οι οποίοι δεν έχουν καταφέρει ακόμα να συνεργαστούν και να στείλουν έναν ολοκληρωμένο φάκελο στο υπουργείο Τουρισμού και στον ΕΟΤ για την αναγνώριση των Ιαματικών πηγών .
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα Ιαματικά Λουτρά της Αιδηψού έχουν αναγνωριστεί και ότι αυτή την περίοδο είναι σε εξέλιξη επενδυτικό σχέδιο από Ρώσους επιχειρηματίες για την ανάπτυξη της περιοχής.
Υπάρχουν πόλεις στην Ευρώπη, όπως στη νότια Γαλλία, με λιγότερες Ιαματικές πηγές από αυτές της Φθιώτιδας και όμως ζουν από τον Τουρισμό, αφού έχουν καταφέρει να αναγνωριστούν οι πηγές τους και να φιλοξενούν χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο.

mag24.gr

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος28/5/13, 12:03 π.μ.

    Δυστυχώς όταν ακόμα και το όνομα του εν λόγω καθηγητή δεν έχει γράψει σωστά και προσπαθεί να ερμηνεύσει κατά το δοκούν μια άτυχη δήλωση του καθηγητή & προέδρου της Επιτροπής Αναγνώρισης Ιαματικών Πηγών κ.Κ.Κουσκούκη, ότι οι Δήμοι καθυστερούν να υποβάλουν φακέλους για την αναγνώριση και την πιστοποίηση των Ιαματικών Πηγών,όπου προφανώς δεν εννοούσε της Ιαματικές Πηγές που ανήκουν στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε.) και τώρα στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ.) αλλά αυτές που είναι ήδη παραχωρημένες σε Δήμους κυρίως στην Βόρειο Ελλάδα (στην Αιδηψό έχει παραχωρηθεί ένα μέρος), γιατί σε ό,τι λοιπόν αφορά τις Ιαματικές Πηγές Εθνικής σημασίας όπως είναι οι Πηγές Θερμοπυλών, Υπάτης, Καμένων Βούρλων και Αιδηψού, οι Δήμοι δεν έχουν κανένα δικαίωμα για παρέμβαση, ούτε στην ιδιοκτησία, ούτε στη διαχείριση, ούτε στον ευπρεπισμό, ούτε και στην αναγνώριση των Ιαματικών Πηγών. Φαντάσου τον κ.Τετριμίδα να πιστοποιεί την Πηγή του ΄΄ΜΗΤΣΗ΄΄ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος28/5/13, 7:36 π.μ.

    Μα επιτέλους ο αρθρογράφος του άρθρου πάει να μας τρελάνει;;;;;;;
    Μπορεί δηλαδή να παει κάποιος στο ΄΄σπίτι΄΄ κάποιου άλλου και να πληρώσει μια μελέτη για την πιστοποίηση του χωρίς την συγκατάθεσή του και κυρίως χωρίς να έχει κανένα δικαίωμα σ΄ αυτό.
    Και μετά έζησαν αυτοί καλά και εμείς Καλύτερα .....................
    Ωραίο το Παραμύθι!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΛΗΘΕΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΚΡΟΪΔΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΤΑΓΑΝ ΑΡΚΕΤΕΣ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΝ ΠΗΓΕΣ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ (ΕΤΑ,ΕΤΑΔ.ΤΑΙΠΕΔ). ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΛΛΗΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΛΟΥΤΡΑ ΚΑΙΑΦΑ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΟΙΧΙΣΕ 40.ΟΟΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ http://news247.gr/eidiseis/koinonia/perivallon/ektos_listas_anagnwrismenwn_iamatikwn_phgwn_o_kaiafas.2225284.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή