Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Η ειρωνική απάντηση του Δήμου στις καταγγελίες για το κυνοκομείο Λαμίας

Ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Κοτρωνιάς απάντησε χθες μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο στην καταγγελία του Φιλοζωικού για το κυνοκομείο Λαμίας, αλλά και στο άρθρο του LR, που προλόγιζε την καταγγελία του Φιλοζωικού με τίτλο: Δήμαρχε και τα σκυλάκια έχουν ψυχή...
Είπε τα ίδια ακριβώς που θα διαβάσετε στην παρακάτω επίσημη απάντηση του Δήμου. Μόνο που δεν διάβασε την τελευταία φράση, η οποία έλεγε: "γιατί και αυτά έχουν ψυχή".
Και ο πιο ηλίθιος καταλαβαίνει ότι ειρωνεύεται το άρθρο του LamiaReport....
Διαβάστε την ειρωνική απάντηση του Δήμου, που υπογράφει ο υπεύθυνος κ. Δημήτρης Μώρης αλλά και τι ανταπαντά το LamiaReport:
"Με αφορμή την δημοσιοποίηση θεμάτων που αφορούν τη λειτουργία του Ενδιαιτήματος αδέσποτων ζώων, θέλουμε να διευκρινίσουμε τα παρακάτω:

Η υπεύθυνη περισυλλογής και περίθαλψης αδέσποτων ζώων, έχει σύμβαση με το Δήμο Λαμιέων στην οποία περιγράφονται τα καθήκοντα που με συνέπεια ασκεί.
Όποιος εθελοντής επιθυμεί μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του πάντα με την επίβλεψη της υπεύθυνης του Ενδιαιτήματος αδέσποτων ζώων.
Όλα τα αρσενικά σκυλιά που βρίσκονται στο Ενδιαίτημα αδέσποτων ζώων του Δήμου Λαμιέων είναι στειρωμένα, καθώς και ένας ικανοποιητικός αριθμός των θηλυκών .
Όλα τα στειρωμένα σκυλιά έχουν ηλεκτρονική ταυτότητα “chip”.
Το ότι κάποιοι δεν συμπαθούν τον συγκεκριμένο Κτηνίατρο δεν αποτελεί “σκάνδαλο”, αφού η ανάθεση του έργου είναι απόλυτα νόμιμη και ο ίδιος διαθέτει την απαιτούμενη επιστημονική επάρκεια και εμπειρία.
Η επόμενη κίνηση του Δήμου, είναι να μοιράσει ηλεκτρονικές ταυτότητες για όλα τα δεσποζόμενα και σύμφωνα με τον Νόμο να απελευθερώσει 50 σκυλιά στειρωμένα και “τσιπαρισμένα” ώστε να αποσυμφορηθεί το Ενδιαίτημα αδέσποτων ζώων, σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε η Επιτροπή.
Να θυμίσουμε, ότι ο Δήμος Λαμιέων είναι ο μοναδικός στην Περιφέρεια που λειτουργεί Ενδιαίτημα αδέσποτων ζώων, με άδεια και διαθέτει ικανό ποσό κάθε χρόνο για την περίθαλψη των αδέσποτων, γιατί και αυτά έχουν ψυχή.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΩΡΗΣ
Υπεύθυνος Ενδιαιτήματος
Αδέσποτων Ζώων "

Η απάντηση του LamiaReport:

Κύριε Κοτρωνιά και κύριε Μώρη, μας περιγράφετε μια ωραιοποιημένη κατάσταση η οποία καμία σχέση δεν έχει με την πραγματική, απαράδεκτη και σκληρή πραγματικότητα που έχει να κάνει με το κυνοκομείο και τα αδέσποτα στην περιοχή ευθύνη σας.

Δεν γνωρίζουμε αν κάποιους τους πείσατε με την παραπάνω απάντησή σας. Εμάς πάντως ΟΧΙ. Τα στοιχεία και τα ντοκουμέντα που έχουν έλθει σε γνώση μας από το ρεπορτάζ άλλα λένε και δείχνουν.

Πως εξάλλου θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε, αφού εμείς όταν λέμε ότι "τα σκυλάκια έχουν ψυχή", το λέμε με τη καρδιά μας και το εννοούμε, ενώ εσείς το γράφετε "ειρωνικά".

Κρίμα που δεν μπορούν να σας απαντήσουν τα ίδια...

Σας λέμε λοιπόν δημόσια για μια ακόμη φορά, ότι η κατάσταση στο Κυνοκομείο Λαμίας ΔΕΝ είναι αυτή που μας παρουσιάζετε και ότι κρύβετε την αλήθεια.

Εαν όλα έχουν καλώς όπως εσείς υποστηρίζετε σας προκαλούμε να καταθέσετε μήνυση εναντίον μας για να υποστούμε τις συνέπειες του νόμου.

Όλα τα άλλα είναι για εντυπώσεις και για αυτούς, που μπορείτε ακόμα να κοροϊδεύετε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου