Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Μουσειακή παιδική χαρά στον Άγιο Λουκά !

Πέρασαν 30 χρόνια που ήμουν παιδί και έπαιζα στην παιδική χαρά του Αγίου Λουκά. Πρωτοποριακή για την εποχή της, καινούργια, μεγάλη, μέσα στο πράσινο. Οι κύβοι με τις μεγάλες τσουλήθρες, ο σαλίγκαρος, οι κούνιες τα μονόζυγα κτλ. μου έδωσαν ώρες χαράς και ξεγνοιασιάς όχι μόνο σε μένα αλλά σε πάρα πολλούς σημερινούς τριαντάρηδες, μιας και θυμάμαι χαρακτηριστικά να "σφύζει" από ζωή και παιδικές φωνές ο Άγιος Λουκάς.
,,,,30 χρόνια μετά, ούσα μητέρα πλέον, πήγα το παιδί μου να περάσει "όμορφες, ξέγνοιαστες και ασφαλείς προπάντων ώρες στην παιδική χαρά όπου πέρασα και εγώ πραγματικά όμορφες στιγμές.

Τι αντίκρισα; Μισοκατεστραμμένες σιδερένιες και σκουριασμένες κούνιες, μονόζυγα σπασμένα, τραμπάλες επικίνδυνες... ό,τι πρέπει για να στείλεις 100% το παιδί σου διακοπές στο Νοσοκομείο Λαμίας...πιο ξέγνοιαστα θα περνούσε ακόμα και εκεί.


Κύριοι έχετε ένα διαμάντι μέσα στο κέντρο της πόλης και το έχετε παρατήσει. Έναν πνεύμονα οξυγόνου και χαλάρωσης (ίσως και το μοναδικό σε αυτή την αφιλόξενη για παιδιά πόλη), που θα μπορούσε να ανακουφίζει πάμπολλες οικογένειες με παιδιά στο ερώτημα.....που να πάω με το παιδί σήμερα βόλτα; Στην πλατεία Ελευθερίας με τα αδέσποτα σκυλιά, στη Διάκου και τη Λαού που κυκλοφορούν αυτοκίνητα, παρέα βέβαια με τα αδέσποτα;

Πόσο κοστίζει κύριοι να ανανεώσετε την παιδική χαρά του Αγίου Λουκά; Άλλωστε τόσα έσοδα έχετε από τις άπειρες καφετέριες που καταλαμβάνουν προκλητικά τα πεζοδρόμια και τους πεζοδρόμους αυτής της πόλης, με την δική σας βέβαια ανοχή;

....Και ας μην αναφερθώ στην έλλειψη ραμπών στα πεζοδρόμια....ποια πεζοδρόμια θα μου πείτε....!

Καταλήγω όμως στο συμπέρασμα ότι η έλλειψη χώρων πρασίνου, παιδικών χαρών και αναψυχής στο κέντρο της πόλης είναι ένα καλά μελετημένο σχέδιο των ...ιδιοκτητών καφετέριας.....και τι εννοώ; Από την στιγμή που δεν έχεις να πας το παιδί σου μια βόλτα στο πάρκο-παιδική χαρά (μιας και δεν υπάρχει κάτι τέτοιο), θα πας για ΚΑΦΕ.....και θα καθίσει στωικά το παιδάκι στην καρέκλα, στο καρότσι να πιει το χυμό το τοστ του....δημιουργώντας δυνητικούς μελλοντικούς πελάτες, μιας και στο υποσυνείδητο των παιδιών περνάει ότι διασκέδαση-έξοδος = καφές.

Γι'αυτό έχει προκόψει αυτή η πόλη κύριοι! γιατί ευνουχίζετε με τον τρόπο σας, τη φαντασία και τα όνειρα που γεννιόνται στις παιδικές χαρές και μεγαλουργούν κατά την ενήλικη ζωή.

Μια απογοητευμένη, από την πόλη που μεγάλωσε, μάνα!!!



Αναγνώστης στο
lamiareport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου