Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Μαρία Αντωνίου: Ο Δήμος χρησιμοποιείται σαν το όχημα για να ξεπουληθούν τα ιαματικά

Έντονη ήταν η αντίδραση συμβούλων της μειοψηφίας στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο Λαμίας (20/5) στο θέμα της προγραμματικής σύμβασης του Δήμου με την ΕΤΑΔ ΑΕ για την παραχώρηση της Ιαματικής πηγής του Καλλιδρόμου (Ψωρονέρια).

Τοποθέτηση της Μαρίας Αντωνίου
 
Απόσπασμα από την τοποθέτηση του Παναγιώτη Στασινού


Ο δήμαρχος Λαμίας Γιώργος Κοτρωνιάς ενημέρωσε το σώμα ότι έχουν γίνει ορισμένες θετικές αλλαγές στους όρους της σύμβασης. Όπως είπε ο κ. Κοτρωνιάς ο Δήμος αγωνίστηκε να μην συμπεριληφθούν οι Ιαματικές πηγές Καλλιδρόμου στο πακέτο του ΤΑΙΠΕΔ προς ιδιωτικοποίηση και διέθεσε ένα ποσό για την αξιοποίηση τους τα οποία θα λειτουργούν χωρίς εισιτήριο.

 Επιβεβαίωσε όμως ότι στη σύμβαση η ΕΤΑΔ κρατά το δικαίωμα να πουλήσει τα «Ψωρονέρια» αν βρεθεί επενδυτής για περαιτέρω αξιοποίηση, με τον όρο να αποζημιωθεί ο Δήμος Λαμίας για τα χρήματα που ‘έχει δαπανήσει.
Παρόλο που ο Κ. Κοτρωνιάς δήλωσε πως δεν πρόκειται να βρεθεί επενδυτής, είναι φανερό ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να ιδιωτικοποιηθούν και να καταργηθεί η ελεύθερη πρόσβαση του κοινού στις πηγές. Η προγραμματική σύμβαση του Δήμου Λαμίας με την ΕΤΑΔ για την αξιοποίηση των πηγών Καλλιδρόμου τελικά εγκρίθηκε από τους συμβούλους της πλειοψηφίας.

Η εκπρόσωπος της «ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ» , Μαρία Αντωνίου εξέφρασε τη διαφωνία της στην προγραμματική σύμβαση για τις πηγές Καλλιδρόμου, τόνισε πως δεν έχουν γίνει ουσιαστικές αλλαγές από την προηγούμενη σύμβαση που είχε παρουσιάσει η ΕΤΑΔ και έθεσε μια σειρά κρίσιμα ερωτήματα για τους όρους της σύμβασης .
 Όπως ανέφερε, με την προς ψήφιση σύμβαση ο Δήμος Λαμίας χρησιμοποιείται σαν όχημα για το ξεπούλημα των ιαματικών, και εξέφρασε την άποψη ότι θα πρέπει να διασφαλιστεί η ελεύθερη πρόσβαση του κοινού στις πηγές. Οι φυσικοί πόροι ανήκουν στο λαό, τόνισε. Η όποια αξιοποίηση της τουριστικής οικονομίας και ειδικότερα των ιαματικών πηγών θα πρέπει να γίνεται με όρους όχι μόνο οικονομικής αλλά και κοινωνικής ανταποδοτικότητας.

Με πληροφορίες απο το http://www.altpressfthiotida.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου