Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Η ''ρόζ πλατεία'' της Λαμίας

Τι παραπάνω έγινε φέτος από εκείνα που γίνονταν
 όλο το καλοκαίρι πέρυσι στην πλατεία;

Μόνο αυτοί που θέλουν να κλείσουν τα μάτια τους θα μιλούν για πρωτόγνωρα γεγονότα στην πλατεία Ελευθερίας. Μόνο αυτοί επιμένουν ότι δήθεν για πρώτη φορά γίνονται και άλλα τέτοια. Απλά μου δημιουργούν έναν προβληματισμό και τώρα πλέον θέλω να ρωτήσω ευθέως, μένουν στη Λαμία; Γύρω στα μεσάνυχτα έχουν περάσει κάποιο βράδυ από το κέντρο της πόλης; Εμ κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν… Εμ… θέλουν να μας τρελάνουν και από πάνω;

Μου θυμίζουν και αυτοί τη δικαιολογία που πριν από πολύ καιρό μου εξέφρασε ένας αστυνομικός. Πήγε με το περιπολικό - γιατί έτσι του είπαν με το φάρο αναμμένο -αλλά μόλις τον είδαν οι καταστηματάρχες κατέβασαν τη μουσική. Έκανε και αυτός μια περαντζάδα στα καταστήματα, πήρε από μια μηδενική απόδειξη από όλους για να φαίνεται η ώρα που πήγαινε,δεν διαπίστωσε κανένα αδίκημα, έφυγε σαν κύριος λέγοντας καληνύχτα και όταν τον ρώτησα τι έγινε με την ηχορύπανση μου απάντησε με τον πλέον φυσικό τρόπο… «Είδες εσύ καμία ηχορύπανση να εξελίσσεται από την ώρα που ήρθα; Τι να διαπιστώσω παραπάνω από αυτό που είδα; Να καταγράψω μη νόμιμη παράβαση;»
Τι μπορούσα να του πω άραγε; Του ζήτησα συγνώμη και απομακρύνθηκα.

Είναι φυσικό ότι ανάλογα την μέθοδο που ακολουθεί ο καθένας θα καταγράφεται και η ιστορία. Δηλαδή τώρα είδαν την ροζ πλατεία; Πέρσι το καλοκαίρι αλλού κοιτούσαν; Αισθάνονται την πίεση άραγε τώρα καθώς βγήκε όπως βγήκε το θέμα και αισθάνονται την ανάγκη να απολογηθούν;
Πέρσι δεν αισθάνονταν την ανάγκη;

Θα μου πείτε γιατί τόσα ερωτήματα. Θα σας πω κάτι που μου έχουν ψιθυρίσει στο αυτί που βεβαίως κάνει το σκηνικό περισσότερο θρίλερ.
Όλα αυτά λοιπόν πέρσι τα οργάνωνε μια «ομάδα» σε συγκεκριμένο μαγαζί που βέβαια δεν μπορούσε να την πληρώνει άλλο ο μαγαζάτορας και φέτος άλλαξε στέκι. Συνέχισε την ίδια ρότα αλλά βλέπουμε τις ανακατατάξεις στη νύχτα.

Η «ομάδα» με μερίσματα στο φοιτητικό κόσμο, στις φοιτητικές εκλογές, ακόμη και στην πισίνα μαθαίνω ότι θέλει να πάρει το αίμα της πίσω γιατί λένε «δεν μπορεί να ξύπνησαν τα βλαχάκια για να κάνουν μόνα τους κουμάντο…».
Επειδή λοιπόν πρόκειται για «δεξιόστροφη» ομάδα αντιλαμβάνομαι ότι ορισμένοι από αυτούς που φωνάζουν προσπαθούν να ελέγξουν την υπόθεση και κόβοντας τις φλέβες τους στο δημόσιο διάλογο λένε ότι έχουν κάποιες επιρροές, κάποιες υποχρεώσεις, κάποιες ουρές που θέλουν να βγάλουν πέρα.

Αν τώρα συμβαίνει αυτό είναι περισσότερο πρόστυχο απ’ότι η ίδια η τσόντα καταμεσής της πλατείας και δίπλα στη Μητρόπολη….

Γ.Π. στην Ημέρα

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος24/5/13, 10:03 π.μ.

    Δεν σας άρεσε η πλάκα ε?
    Πάρτε το και σε σοβαρή έκδοση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος24/5/13, 10:15 π.μ.

    Δηλαδή υπάρχει κύκλωμα στην Λαμία που υποθάλπει και καλύπτει τις παρανομίες?
    Από όσα άκουσα στα ηχητικά προηγούμενης ανάρτησης ο δήμαρχος μίλησε για δίωξη κάθε παρανομίας.
    Πρέπει να προσφύγει στην δικαιοσύνη ώστε να διευκρινιστούν όσα θολά και άσχημα ακούγονται για την Λαμία.

    Κάθε κατεργάρης να μπεί στο πάγκο του επιτέλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή