Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Οι Γερμανοί ξανάρχονται... στον Δήμο Λαμιέων!

8,33 ευρώ τον μήνα θα πληρώνει ενοίκιο  
η ΟΤΕ-Deutsche Telekom στην Λαμία

Την ώρα που η κρίση βρίσκεται στο αποκορύφωμά της και ο Δήμος αδυνατεί να εισπράξει οφειλές 7.700.000 ευρώ με ορατό τον κίνδυνο για ελλειμματικό προϋπολογισμό,την ίδια ώρα υπάρχει η ''πολυτέλεια'' να παραχωρούνται δημοτικοί χώροι σε ιδιωτικές εταιρείες με αντίτιμο 8,33 ευρώ τον μήνα!

Στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαμιέων παραχωρήθηκαν δημοτικοί χώροι στον ΟΤΕ-Deutsche Telekom σε Οίτη και στο Ελευθεροχώρι, προκειμένου να υλοποιηθεί το επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρείας για 6 έτη με δικαίωμα ανανέωσης 6 ετών και ετήσιο ενοίκιο 100 ευρώ!

Με την μνημειώδη αυτή απόφαση ανοίγουν οι ''ασκοί του Αιόλου'' αφού μπορεί να υπάρξουν παρόμοιες διεκδικήσεις από εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην τηλεφωνία και στο ιντερνέτ ενώ παράλληλα παραπέμπεται στις καλένδες η περιβόητη συζήτηση για αξιοποίηση της Ακίνητης Περιουσίας του Δήμου.

Φαίνεται πως η πολυσυζητημένη προσπάθεια ανάπτυξης στον Δήμο Λαμιέων ήδη ξεκίνησε με το ξεπούλημα δημοτικών χώρων στους αλλοδαπούς επενδυτές (Γερμανούς στην συγκεκριμένη περίπτωση αφού το 40% του ΟΤΕ ανήκει στην ιστορική για την Γερμανία Deutsche Telekom και μόνο κατά το 10% συμμετέχει το Ελληνικό Δημόσιο).

Δείτε την συζήτηση στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο της 24ης Απριλίου 2013 με την απόσυρση τότε της εισήγησης για δωρεάν παραχώρηση των χώρων.
Το θέμα επανήλθε και ψηφίστηκε με πλειοψηφία στον τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο με την επιβολή αντιτίμου για την χρήση των χώρων με 100 ευρώ τον χρόνο!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου