Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Aπογραφή- εξπρές στους Δήμους για άμεσες απολύσεις υπαλλήλων

Σε εξέλιξη βρίσκεται νέα απογραφή από το υπουργείο Εσωτερικών με σκοπό τις απολύσεις και τις διαθεσιμότητες υπαλλήλων.
Το υπουργείο ζητά από τους δήμους  με έγγραφό του να καταρτίσουν έως τα τέλη του μήνα λίστες με αναλυτικές καταστάσεις με τους οργανισμούς που εποπτεύουν και το προσωπικό που απασχολούν.
Με τον τρόπο αυτό ουσιαστικά επιχειρείται μια νέα απογραφή του προσωπικού μέσα απ” την οποία θα προκύψει μια δεξαμενή πλεονάζοντος προσωπικού απ” το οποίο θα προκύψουν και οι υπάλληλοι που θα απολυθούν ή θα τεθούν σε διαθεσιμότητα.


Παρά τις αντιδράσεις από τους δήμους, η καταλυτική ημερομηνία για την παράδοση της λίστας είναι η 31η Μαΐου καθώς η κυβέρνηση πιέζεται να προχωρήσει σε 2.000 απολύσεις ως το τέλος του καλοκαιριού και άλλες 12.500 διαθεσιμότητες ως τα τέλη του Ιουνίου.

Συγκεκριμένα, ζητείται να καταγραφούν μόνιμοι υπάλληλοι ανά εκπαιδευτική βαθμίδα και αντίστοιχα οι εργαζόμενοι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου. Παρουσιάζεται τέλος, ο αριθμός των έμμισθων δικηγόρων που απασχολούνται στα νομικά πρόσωπα, το ποσό της ετήσιας επιχορήγησης, αλλά και το ποσό αυτής που αποδίδεται στον φορέα μετά τις περικοπές που έχουν επιβληθεί.

Είναι γνωστό ότι το ποσό της κρατικής επιχορήγησης σε σχέση με το προσωπικό που απασχολεί ένας φορέας και το έργο που αποδίδει αποτελεί βασικό κριτήριο για την αξιολόγηση των οργανισμών που θα τεθούν υπό καθεστώς κατάργησης ή συγχώνευσης.

Το υπουργείο Εσωτερικών τονίζει την ανάγκη να συμπληρωθούν άμεσα τα στοιχεία από τους δήμους και ζητά να αποσταλούν ακόμα και στις κεντρικές υπηρεσίες, προκειμένου να ενημερωθεί η βάση δεδομένων.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, οι δήμοι εποπτεύουν περισσότερα από 1.000 νομικά πρόσωπα, με 28.000 εργαζομένους, εκ των οποίων 10.000 στις δημοτικές επιχειρήσεις και περίπου 8.000 σε νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου.

Το σχετικό έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα το «Έθνος».

http://news247.gr

http://www.alterthess.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου