Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Εργάτες καθαριότητας 7 μήνες απλήρωτοι!

Ζει ο άνθρωπος χωρίς δεκάρα στη τσέπη, ζει  άνθρωπος που εργάζεται αλλά εδώ και εφτά μήνες παραμένει απλήρωτος;
Κατά τους κυβερνητικούς παραγοντες που  κομπάζουν ότι  όλα πάνε καλά,η Ελλάδα βγαίνει απο την κρίση και οι έλληνες πρέπει να χαμογελούν από αισιοδοξία. Ε... δεν είναι και τοσο σπουδαίο να είσαι απλήρωτος  7 μήνες, αρκεί να είσαι αισιόδοξος και  να μετουσιώνεις την αισιοδοξία σου σε μια εικονική πραγματικότητα.
Ο πάντα επίκαιρος καραγκιόζης το έχει  βιώσει πολλές φορές στο… λευκό πανί, όμως οι εργαζόμενοι  στην εργολαβία καθαριότητας του Νοσοκομείου Λαμίας μάλλον είναι ανίκανοι να  μιμηθούν τον χάρτινο  ήρωα του θεάτρου σκιών.
Η Διοίκηση του Νοσοκομείου δεν πληρώνει τον εργολάβο και ο εργολάβος δεν πληρώνει τους 40 περίπου εργαζομένους του.
Αυτοί  οι εξαθλιωμένοι οικονομικά άνθρωποι σήμερα ζήτησαν  την συμπαράσταση του εργατικού Κέντρου και επισκέφτηκαν τον Διοικητή του Νοσοκομείου Παναγιώτη Κουτσοπίνη.
Εκείνος τους άκουσε… ένιψε τα χέρια του και τους αποκάλυψε ότι  ένα μέλος του ΔΣ έχει κάποιες ενστάσεις ως προς την τήρηση των όρων της συμφωνίας από τον εργολάβο και δημιούργησε συνθήκες δυστοκίας  ως προς την καταβολή της αμοιβής του εργολάβου.

Οι γραφειοκράτες  για μια ακόμη φορά έκαναν το χρέος τους και  αποχώρησαν έχοντες αναπαυμένη την συνείδηση τους και  χορτάτη την… γαστέρα τους αφού γιαυτούς δεν  υπάρχει θέμα καταβολής του μισθού τους εδώ και  7 μήνες.
Τελικα με την παρέμβαση του πρόεδρου του Εργατικού Κέντρου Χρήστου Κόρκου ο κ. Κουτσοπίνης  αποδέχτηκε να  κάνει  και καμιά υπέρβαση ώστε να δοθεί  μερική λύση στις βιοτικές ανάγκες των 40 εργαζομένων.
«Θα κάνουμε μια υπέρβαση και θα δώσουμε  ένα έναντι ώστε να πληρωθούν και οι εργαζόμενοι» φέρεται να είπε στους  εργαζόμενους και τον πρόεδρο του Ε.Κ. Φθιώτιδας ο  Διοικητής του Νοσοκομείου και  ένοιωσε συνειδησιακά ήσυχος!

lamiafm1.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου