Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Δανειζόμαστε για να μην κλείσουν!!!

Έκοψαν μισθούς, συντάξεις και επιδόματα, φέσωσαν ιδιώτες με 3 δισ. ευρώ και την αγορά με 7 δισ. ευρώ γιατί  ο κρατικός κορβανάς δεν είχε λεφτά να συντηρήσει μεταξύ άλλων  το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας, την  Διεθνή Ακαδημία Ελευθερίας , και την  κρατική Εταιρία για την  Διώρυγα της Κορίνθου! 
Διάλεξα, ως εισαγωγή, μόνο τρεις, από τους Οργανισμούς που πληρώνουμε με τους φόρους μας και από το 2009 (που κόπηκαν τα δανεικά και άρχισαν τα μνημόνια) με την λιτότητα και τις περικοπές μισθών και συντάξεων, για να πάρετε μια ιδέα της πραγματικότητας του ελληνικού Σοβιέτ που δεν χαμπαριάζει τι σημαίνει πείνα για τον λαό μπροστά στα δικαιώματα της νομενκλατούρας.

Δεν θα μιλήσω για τον κομματικό στρατό που υπηρετεί στους κρατικούς αυτούς Οργανισμούς γιατί αυτή ήταν η αμοιβή  του από τις αφισοκολλήσεις,  τις συγκεντρώσεις, τα πανό και τις ντουντούκες (όλων των  παρατάξεων, από δεξιά μέχρι αριστερά)  που εξασφάλισαν τις αργομισθίες. 

Και το λέω ευθέως ότι πρόκειται για αργομισθίες και ρουσφετολογικές τοποθετήσεις κομματικών καθώς η δουλειά στους Οργανισμούς αυτούς ουδέποτε αξιοποιήθηκε γιατί και δεν υπήρξε και δεν ενδιέφερε καμία κυβέρνηση αφού το ζητούμενο ήταν οι προσλήψεις και οι Διοικήσεις. 

Γνωρίζω και τον αντίλογο. Δεν πλήρωσαν οι φορολογούμενοι. Χρηματοδοτήθηκαν και από πόρους των Ευρωπαϊκών Ταμείων. Εξάλλου δεν είμαστε εμείς υπεύθυνοι για το έργο αλλά μόνο οι κυβερνήσεις. Πρόκειται για «κονσερβαρισμένο» κρατικίστικο επιχείρημα για να τακτοποιηθεί η κατάσταση και να ξεπεραστεί η πραγματικότητα που είναι ότι οι πόροι αυτοί χάθηκαν από τους τομείς που τους είχε πραγματική ανάγκη η οικονομία.

Υπάρχει ασφαλώς απάντηση στον αντίλογο που όμως σοκάρει όπως και να το κάνουμε. Γιατί η απάντηση δεν είναι άλλη από την πρώτη λίστα των Οργανισμών που κρίθηκαν άχρηστοι ακόμη και από πολιτικούς που συμφώνησαν με την ίδρυσή τους. 

Προσωπικά είμαι ιδιαίτερα επιφυλακτικός αν τελικά θα φτάσουμε στο κλείσιμο και αν κυβέρνηση και αντιπολίτευση δεν καταφέρουν να βγάλουν από τις λίστες πολλούς από τους Οργανισμούς.

Αλλά αξίζει τον κόπο να «θαυμάσουμε» τι πληρώνουμε ακόμη και σήμερα ως φορολογούμενοι και για ποιους κόπηκαν μισθοί και συντάξεις επειδή το κράτος δεν είχε ούτε δανεικά να τους συντηρήσει. 

Έχουμε και λέμε λοιπόν.

Οι Τούρκοι πετάνε μέχρι την Ακρόπολη και έβαλαν σημαία στις βραχονησίδες μας αλλά εμείς ακόμη την μελετάμε την κατάσταση... με τους εξής Οργανισμούς: 

-Το Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων 
-Το Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας Εθνικής Άμυνας 
-Το Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Δικαίου
- Το Ελληνικό Ινστιτούτο Διεθνούς και Αλλοδαπού Δικαίου
- Το Ινστιτούτο Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων
-Το Ινστιτούτο Αιγαίου και Δικαίου της Θάλασσας. 

Φθάσαμε να έχουμε 1.500.000 ανέργους αλλά το πρόβλημα το μελετάμε ακόμη με:

- Το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού
- Γραφείο Ευρέσεως Ναυτικής Συνεργασίας
- Το Ελληνικό Κέντρο Ευρωπαϊκών Μελετών
- Την Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας.

Κοινή διαπίστωση είναι ότι η χώρα δεν σχεδιάζει τίποτε για την οικονομία και την ανάπτυξη εδώ και δεκαετίες αλλά διαθέτει Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών... 

Η Βουλή εκτός των κουμπάρων και λοιπών συγγενών με τα ειδικά μισθολόγια διαθέτει και ένα Ίδρυμα Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία. 

Για να θυμόμαστε δε την αρχαία ιστορία μας αλλά και την απελευθέρωση από τους του Τούρκους...  έχουμε:

- Το Εθνικό Ίδρυμα Μελετών Θ. Κολοκοτρώνης ο «Γέρος του Μοριά»
- Την Ανώνυμη Εταιρεία της Διώρυγας της Κορίνθου
- Την Ανώνυμη Εταιρεία «Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων και Αναπλάσεις»
- Τον Οργανισμό Ανέγερσης Νέου Μουσείου Ακρόπολης.

Οι ενοποιήσεις έγιναν , η Ακρόπολη λειτούργησε αλλά οι δυο Οργανισμοί μας έμειναν... ως Μουσεία. 

Και για να αποδίδουμε... καλύτερη και κυρίως ταχύτερη δικαιοσύνη έχουμε και ένα Ταμείο Χρηματοδοτήσεων Δικαστικών Κτιρίων!

Πρόκειται για ευτράπελη κατάσταση ακόμη και για τους φανατικούς του κρατισμού για δύο λόγους. 

Πρώτον γιατί το ελληνικό κράτος αποδείχθηκε εγκληματικά ανίκανος επιχειρηματίας και πάντα έξω από τα μηνύματα των καιρών. Δεύτερον γιατί στην Ελλάδα όχι μόνο οι Οργανισμοί και οι μελέτες τους ουδέποτε αξιοποιήθηκαν αλλά και κόστισαν διπλάσια ή και τριπλάσια από όσο κοστίζει ένας παρόμοιος πραγματικά Ευρωπαϊκός Οργανισμός. 

Σας θυμίζω τις μελέτες Φωτόπουλου και ΓΕΝΟΠ για την ΔΕΗ...

Μακάρι το αίσχος με τους «στρατώνες» των κομματικών στρατών να περιορίζονταν στους συγκεκριμένους μόνο Οργανισμούς. Δυστυχώς το πρόβλημα έχει μεγαλύτερες διαστάσεις και έχει και αθέατη πολευρά με δύο όψεις. Η μία είναι οι εργαζόμενοι και πιθανοί επιστήμονες που ονειρεύτηκαν αξιοποίηση των προσόντων τους μέσα στο συγκεκριμένο κρατικοδίαιτο κατάντημα. Αλλά η άλλη έχει να κάνει με τις Διοικήσεις των Οργανισμών οι περισσότεροι των οποίων είναι από τον Πανεπιστημιακό χώρο που τους πληρώνουμε και ως καθηγητές χωρίς να κάνουν πουθενά την δουλειά τους όπως πρέπει.

george.kraloglou@capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου