Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Πρόταση για το ωράριο χρήσης μουσικής καταστημάτων

Σε πρόταση για σύνταξη κανονιστικής απόφασης που θα καθορίζει το ωράριο λειτουργίας της μουσικής στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφέ, καφέ μπαρ, εστιατόρια, κέντρα διασκέδασης) στη Δημοτική Ενότητα Βόλου, προτίθεται να προχωρήσει η Δημοτική Κοινότητα Βόλου.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε στη χθεσινή συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Βόλου ο Πρόεδρος Γιώργος Μπατζιάκας που όπως είπε ενημερώνοντας το Διοικητικό Συμβούλιο, θα καταθέσει την πρόταση - εισήγησή του στην επόμενη συνεδρίαση που θα γίνει σε δεκαπέντε μέρες από σήμερα.
Σύμφωνα με τον κ. Γ. Μπατζιάκα ελάχιστες πόλεις στην Ελλάδα έχουν αντίστοιχη κανονιστική απόφαση. Είναι όμως, όπως είπε, αναγκαία για να μπει μία τάξη σε ένα καίριο ζήτημα το οποίο θα βάζει τάξη τουλάχιστον στα καταστήματα που λειτουργούν στο Βόλο.

Εμείς θα καταθέσουμε την πρότασή μας στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και η τελευταία θα δει την εφαρμογή της για το σύνολο των Δημοτικών Ενοτήτων του ενιαίου Δήμου Βόλου, είπε ο κ. Μπατζιάκας. Έχουμε ως μπούσουλα για την πρότασή μας τις αντίστοιχες κανονιστικές αποφάσεις που ισχύουν στους Δήμους Αθηναίων και Κέρκυρας και με αυτές θα βαδίσουμε, είπε μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Βόλου, ο οποίος σημείωσε επίσης ότι στην κανονιστική απόφαση θα τίθενται και περιορισμοί όσον αφορά τις προϋποθέσεις μετά την τήρηση των οποίων θα δίνεται άδεια παράτασης του ωραρίου λειτουργίας της μουσικής στα καταστήματα .

Εμείς θα προτείνουμε να υπάρχουν στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που ζητούν παράταση του ωραρίου λειτουργίας της μουσικής να έχουν διπλή πόρτα, διπλά τζάμια και ειδική μόνωση. Εργασίες που θα βεβαιώνονται από τον επιβλέποντα μηχανικό του ιδιοκτήτη - επιχειρηματία.

Εξυπακούεται ότι η σύνταξη κανονιστικής από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου και εν συνεχεία η έγκρισή της από το Δημοτικό Συμβούλιο προϋποθέτει προεργασία αρκετών μηνών, κάτι που σημαίνει ότι η όποια εφαρμογή κανονιστικής υπάρξει, δεν πρόκειται να υλοποιηθεί πριν την έναρξη του νέου έτους.

Ακόμη στη χθεσινή της συνεδρίαση η Δημοτική Κοινότητα Βόλου αποφάσισε να χορηγήσει άδεια μουσικής σε καφέ μπαρ της οδού Παγασών, το οποίο πρόσφατα είχε σφραγιστεί για δέκα μέρες, καθώς ο ιδιοκτήτης προσκόμισε δώδεκα αθωωτικές αποφάσεις από τις 13 συνολικά παραβάσεις που είχαν βεβαιωθεί σε βάρος του από την Αστυνομία κατά τη διετία 2011- 2012, από τις οποίες οι έντεκα ήταν για μη έγκριση της αντίστοιχης άδειας, μία για παρέλευση του ωραρίου και μία για όχληση από υπέρβαση της έντασης της μουσικής (όριο τα 80 db).

 Αντίθετα η Δημοτική Κοινότητα Βόλου στη χθεσινή της συνεδρίαση δεν ενέκρινε τη χορήγηση άδειας μουσικής σε άλλο κατάστημα στην περιοχή του Εργατικού Κέντρου.

Οπως είπε ο κ. Μπατζιάκας η Δημοτική Κοινότητα έχει ζητήσει από τη Διεύθυνση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Βόλου και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, υπεύθυνο για θέματα εμπορίου, να ενημερώνεται για τις παραβάσεις που έχουν βεβαιωθεί σε κάθε κατάστημα που έρχεται στη Δημοτική Κοινότητα για την έγκριση χορήγησης άδειας μουσικής. Σημειώνεται πως όταν υπάρχουν πάνω από τρεις παραβάσεις το κατάστημα σφραγίζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου