Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Ανταλλαγή τέχνας κατεργάζεται…

“Πενία τέχνας κατεργάζεται” λένε οι Έλληνες και όπως φαίνεται έχουν δίκιο! Η οικονομική κρίση και η έλλειψη ρευστότητας είναι μάλλον ο κύριος λόγος ανάπτυξης της καινοτόμου σκέψης που φέρνει τους νέους στο να επιχειρούν με διαφορετικούς από τους συνηθισμένους τρόπους. Όταν η ευρηματικότητα και οι έξυπνες λύσεις γίνεται το δημιουργικό αντίβαρο στις δυσκολίες και στην ανεπάρκεια των μέσων, τότε νέες επιχειρηματικές ιδέες κερδίζουν έδαφος και μαζί τους αναπτύσσονται νέες τεχνολογίες. Ένας από τους κλάδους που δείχνουν δείγματα ανάπτυξης είναι η ανταλλαγή προϊόντων, υπηρεσιών και ακινήτων μέσω διαδικτύου.

Σύμφωνα με έρευνα του Εργαστηρίου  Ηλεκτρονικού Εμπορίου (ELTRUN) του Οικονομικού  Πανεπιστημίου Αθηνών, ο τζίρος των ηλεκτρονικών αγορών B2C (επιχείρηση προς καταναλωτή) στην Ελλάδα άγγιξε τα 2,9 δισεκατομμύρια ευρώ το 2012 έναντι 1,8 δισεκατομμύρια ευρώ την περασμένη χρονιά, οπότε και έδειξε μια αύξηση της τάξης του 61% σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο. Αυτό αποτελεί ένδειξη ότι η στροφή στο διαδίκτυο είναι ένας δρόμος που καθιερώνεται στην συνείδηση των Ελλήνων και ότι γίνεται ένα μοντέλο ανάπτυξης κατά το πρότυπο του δυτικού επιχειρηματικού κόσμου που εδώ και 15 χρόνια το χρησιμοποιεί. Σε αυτόν το νέο τρόπο σκέψης ένα μεγάλο ρόλο παίζει και η ανταλλαγή αγαθών, υπηρεσιών και ακινήτων μέσω διαδικτυακών πλατφορμών.
Η tradeNOW είναι μια πρωτοεμφανιζόμενη εταιρεία διαδικτυακών ανταλλαγών και παρέχει μια πρωτοποριακή εφαρμογή στον τομέα. Βασισμένη στην απλή σκέψη, πως όποιος ανταλλάζει, θέλει να το κάνει απλά και γρήγορα, η ομάδα ανάπτυξης της tradeNOW, σχεδίασε μια πλατφόρμα, την tradenow.gr, στην οποία ο κάθε ένας μπορεί να ανταλλάξει με τέσσερις απλές κινήσεις και απόλυτη ασφάλεια. Ανάρτηση - Αντιστοίχιση – Ανταλλαγή – Αξιολόγηση είναι οι τέσσερις αυτές κινήσεις που προσφέρουν στις  επιχειρήσεις τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν και να προωθήσουν τα αδιάθετα προϊόντα τους, να αυξήσουν τις πωλήσεις τους μειώνοντας παράλληλα τα λειτουργικά τους έξοδα και διατηρώντας τη ρευστότητά τους. Επίσης, μέσω της πλατφόρμας οι ιδιώτες καταναλωτές μπορούν να αποκτήσουν με ανταλλαγή, δηλ. χωρίς μετρητά, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που θέλουν. Και όλα αυτά με απόλυτη ασφάλεια!
Η αξιοπιστία και  η ασφάλεια αποτελούν άλλωστε  το ζητούμενο της εποχής μας, μιας εποχής που ανατρέπει συνεχώς τα δεδομένα στις οικονομικές σχέσεις, όπως έδειξαν και τα πρόσφατα παραδείγματα της Ελλάδας και της Κύπρου. Ο καταναλωτής πρέπει να μπορέσει να εμπιστευθεί ξανά τις επιχειρήσεις αλλά και η κάθε επιχείρηση που αναπτύσσει δραστηριότητα σε μία τόσο ρευστή εποχή, πρέπει να τεθεί σε σταθερές βάσεις για το μέλλον.
Και η αξιοπιστία και η ασφάλεια στην παροχή υπηρεσιών είναι η πιο σταθερή βάση. Η αφοσίωση των ανθρώπων της tradeNOW σε αυτό τον σκοπό είναι αξία αδιαπραγμάτευτη, όπως και πίστη της στα ισχυρά πλεονεκτήματα που προσφέρει το barter, όπως είναι ο όρος που χρησιμοποιείται διεθνώς. Η ανταλλακτική οικονομία είναι το μοντέλο εκείνο που, υποβοηθούμενο από την ανάπτυξη του διαδικτύου, έχει  επίσης την δύναμη να συνεισφέρει σε μια κοινωνία πιο αλληλέγγυα, η οποία θα λειτουργεί εφεξής απορροφώντας λιγότερους φυσικούς πόρους μιας και η ανταλλαγή επαναχρησιμοποιεί προϊόντα που υπάρχουν ήδη. Κατά συνέπεια είναι και η πιο οικολογική μορφή οικονομίας.
Ανακεφαλαιώνοντας μπορούμε να πούμε πως η ανταλλαγή αγαθών, υπηρεσιών και ακινήτων μέσω διαδικτυακών πλατφορμών μπορεί να συμβάλει θετικά στην ανάπτυξη της οικονομίας και τη διατήρηση θέσεων εργασίας, στην συνολική αύξηση του ΑΕΠ, αλλά και να λειτουργήσει αλληλέγγυα σε όλη την κοινωνία. Και αυτός ο στόχος είναι το ζητούμενο της εποχή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου