Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Σε κάποιους Δήμους κλείνουν άμεσα όλες οι παιδικές χαρές λόγω ακαταλληλότητας , στη Λαμία είναι πιστοποιημένες ?

Κλείνουν άμεσα όλες οι παιδικές χαρές των δυο δήμων Δελφών και Δωρίδας, όπως και των Δημοτικών τους Διαμερισμάτων, καθώς ήδη έχουν πάρει στα χέρια τους το έγγραφο του Προέδρου της Επιτροπής Παιδικών Χαρών Νομού Φωκίδας κ. Παναγιώτη Ταγκαλή, με το οποίο ζητείται η διακοπή της λειτουργίας τους.
Ποιο συγκεκριμένα, όπως μας ενημέρωσε ο κ. Ταγκαλής η επιτροπή συνεδρίασε στις 11 Μαρτίου και αφού διαπιστώθηκε ότι μέσα στο χρονικό περιθώριο, μέχρι 31/12/2012 που είχαν οι δήμοι στη διάθεσή τους να εναρμονίσουν τις παιδικές, δεν μπόρεσαν να το κάνουν και λαμβάνοντας υπόψη, ότι ούτε προβλέπεται άμεσα κάτι τέτοιο διότι είναι πολύ μεγάλη η δαπάνη ανακατασκευής, αλλά και τα λειτουργικά τους, αποφάσισαν να τις κλείσουν.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτης Ταγκαλής μας διευκρίνισε ότι είναι αδύνατη η εναρμόνιση των παιδικών χαρών, καθώς θα πρέπει να
έχουν πιστοποιημένα όργανα, με στρογγυλεμένες άκρες, ειδικό τάπητα ασφαλείας για την πτώση των παιδιών από τα όργανα, καθορισμένη περίφραξη και φύλακα.
Όλα αυτά ανεβάζουν πολύ το κόστος εναρμόνισης, αλλά και το λειτουργικό, αφού θα πρέπει να υπάρχει φύλαξη. Εμείς ως Επιτροπή συνεδριάσαμε και είδαμε ότι καμιά Παιδική Χαρά δεν έχει εναρμονιστεί με τα οριζόμενα στην απόφαση και έπρεπε να προχωρήσουμε στην υλοποίηση του άρθρου 12 που ορίζει ότι “ Μέχρι τις 31-12-2012 οι δημοτικές και κοινοτικές αρχές οφείλουν, να προσαρμόσουν τις παιδικές χαρές, που λειτουργούν ήδη στην περιφέρειά τους, στις διατάξεις της παρούσας.
Η προσαρμογή πιστοποιείται από την Επιτροπή Ελέγχου Παιδικών Χαρών με την έκδοση πιστοποιητικού καταλληλότητας και χορήγησης του ειδικού σήματος. Μετά το πέρας της προθεσμίας αυτής ή σε περίπτωση που μετά από τον έλεγχο της Επιτροπής διαπιστωθεί ότι δεν είναι δυνατή η προσαρμογή, διακόπτεται η λειτουργία τους κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 10 της παρούσας.”
Στείλαμε έγγραφο και  στους δυο δήμους, όπου ζητάμε την άμεση λειτουργία τους.  Πιστεύω ότι είναι ακραία και τραβηγμένη αυτή η απόφαση, πλην  όμως ως αρμόδιο όργανο πρέπει να την εκτελέσουμε. Τώρα, υπάρχουν διαδικαστικά ζητήματα, καθώς δεν περιγράφεται σαφώς ο τρόπος  παύσης λειτουργίας. Θα δούμε πως μπορεί να γίνει, είτε θα κλείσουν με συρματόπλεγμα, είτε θα αφαιρεθούν τα όργανα, οπωσδήποτε πάντως θα υπάρχει σήμανση γιατί απαιτείται. Από τη μέρα πάντως, που στείλαμε το έγγραφο, έχουν επικοινωνήσει μαζί μας όλοι οι πρόεδροι των Δημοτικών Διαμερισμάτων και υπάρχει αναστάτωση.
Προκύπτουν βεβαίως ζητήματα, για όλους, διότι οι μόνοι ασφαλείς  χώροι να παίζουν τα παιδιά ήταν οι παιδικές χαρές≫, τονίζει ο κ. Ταγκαλής. Όταν οι δήμοι ≪δεν έχουμε λάδι για το καντήλι≫ και το υπουργείο τους ζητάει να ρίξουν ένα πακτωλό χρημάτων για να κρατήσουν ανοικτές τις παιδικές χαρές, καθώς θα πρέπει να τις εναρμονίσουν με τις οδηγίες, όπως αυτές προβλέπονται στην Υπουργική Απόφαση 28492/2009 (ΦΕΚ 931Δ), φαίνεται εντελώς παράλογο. Δεν είναι δυνατόν το υπουργείο να απαιτεί αυτές τις υψηλού κόστους αλλαγές και να μη σκέφτεται κανένας τους τι από το 2009 που ο τότε υπουργός Προκόπης Παυλόπουλος υπέγραψε αυτή την απόφαση έχουν αλλάξει τα πάντα και έχουν στεγνώσει όλα τα ταμεία.
πηγή Η ώρα της Φωκίδας

Από scouter.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου