Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Νέοι περιαστικοί κήποι για τους πολίτες... στο Τσαλτάκη - Σας ακούγετε ενδιαφέρον;

Μια ιδέα που μας έρχεται από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και θα προτείναμε να το υλοποιούσαμε και στη Λαμία στο στρατόπεδο Τσαλτάκη και σε άλλους δημόσιους χώρους.
Είναι πολύ απλό και χρήσιμο για πολλούς που θα μπορέσουν μια ανεκμετάλλευτη δημόσια γη να την αναζωογονήσουν αλλά και να βοηθήσουν τις οικογένειες τους.
Όλα τα παραπάνω βέβαια υπό προϋποθέσεις και κυρίως προτεραιότητα στους μη έχοντες... όχι πάλι τα γνωστά παιχνίδια κάποιων προυχόντων!
Διαβάστε τι συμβαίνει στους κήπους του ΑΠΘ:
Κήπους για την καλλιέργεια χειμερινών και καλοκαιρινών φυτών δημιουργούν σε έκταση του Πανεπιστημιακού Αγροκτήματος και παραχωρούν στους πολίτες για δεύτερη συνεχή χρονιά, οι Πρυτανικές Αρχές και η Γεωπονική Σχολή του ΑΠΘ, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών και των δράσεων για το «Οικολογικό Πανεπιστήμιο».

Για τη φετινή χρονιά θα διατεθούν 150 νέοι κήποι. Η έκταση του κάθε κήπου είναι 100 τ.μ. και το κόστος συμμετοχής στο πρόγραμμα ανέρχεται σε 120 ευρώ ετησίως, με δικαίωμα παραμονής κάθε καλλιεργητή ως τρία (3) έτη. Τα έσοδα που θα προκύψουν θα διατεθούν στο Ταμείο του Αγροκτήματος και θα χρησιμοποιούνται για τις λειτουργικές ανάγκες των κήπων, την επέκταση του προγράμματος, τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και την εκπαίδευση των φοιτητών.
Οι κύριοι στόχοι της δράσης είναι:
η εκπαίδευση και η ευαισθητοποίηση των συμμετεχόντων στις μεθόδους της βιολογικής γεωργίας,
η παραγωγή ποιοτικών προϊόντων, που θα καλύπτουν μέρος των διατροφικών αναγκών των καλλιεργητών,
η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της πόλης, με την παροχή της δυνατότητας να ασχολούνται με τη γη,
η εκπαίδευση φοιτητών του ΑΠΘ που θα συμμετάσχουν στη λειτουργία των κήπων με συμβουλευτικό ρόλο,
η ενίσχυση της εξωστρέφειας του πανεπιστημίου.
Τον ρόλο του εκπαιδευτή στη Λαμία ας αναλάβει ο ίδιος ο Δήμος με τους έμπειρους υπαλλήλους του.

Μια πολύ σημαντική βοήθεια για αυτούς που περνάνε δύσκολα στην πόλη μας αλλά και μια "εκμετάλλευση" της γης χωρίς έξοδα και κόπο από τον Δήμο!

mag24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου