Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Βιομηχανία παρανομίας απο τους ''κομπογιαννίτες της εξουσίας'' στον Δήμο Λαμιέων


Κρύβουν την σκοπιμότητα με ηρωισμό

Όταν βγαίνεις σε ένα δημοτικό συμβούλιο με τον πλέον επίσημο τρόπο και ομολογείς ότι υπάρχουν καταστήματα που έχουν και διπλές άδειες τότε μαζί με την ομολογία σου θα πρέπει να καταθέσεις την παραίτησή σου.
Όταν βγαίνεις και ομολογείς σ’ένα δημοτικό συμβούλιο ότι όλη αυτή η υπόθεση είναι υπηρεσιακή υπόθεση και δεν έχεις μέχρι σήμερα τιμωρήσει ούτε έναν υπάλληλο οφείλεις να αδειάσεις την καρέκλα και να πας στο σπίτι σου να κάνεις ότι γουστάρεις.

Καταλαβαίνετε ότι είναι τρομακτικό όλοι αυτοί να το θεωρούν τιμή τους που ανακάλυψαν το ζεστό νερό για να το χρησιμοποιήσουν ως κολυμπήθρα του Σηλωάμ.

Ο λόγος για τις άδειες των καταστημάτων και για την παρανομία που κυριαρχεί και που τώρα απροκάλυπτα την ομολογούν. Ομολογούν μια καλοστημένη βιομηχανία μέσα στον Δήμο που ξέρει μόνο να παράγει παρακάμψεις και υπερβάσεις της νομιμότητας. Ένα μπάι μπας συνεχές.

Γίνομαι συγκεκριμένος λοιπόν για να πάρω συγκεκριμένες απαντήσεις.

Στις 27 Μαρτίου η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής αποφασίζει την ανάκληση μιας συγκεκριμένης άδειας.Μέχρι να κινηθούν οι διαδικασίες και άλλα τέτοια προσδιορίζεται τελικά ότι το λουκέτο θα μπει στις 15 Απριλίου.

Στις 4 Απριλίου όμως πολύ πριν μπει το λουκέτο και ενώ έχει υπάρξει η διαδικασία ανάκλησης της άδειας κατατίθεται αίτημα για προέγκριση άδειας στο ίδιο όνομα, στα ίδια στοιχεία, στο ίδιο Α.Φ.Μ., στο ίδιο κατάστημα.Δηλαδή πριν κλείσει το μαγαζί προετοιμάζουν τη διάδοχη κατάσταση.
 Όχι βέβαια δεν περίμεναν το λουκέτο,προετοιμάζονται.

Προωθείται αυτό το αίτημα στη Δημοτική Κοινότητα Λαμίας. Βγαίνει ημερήσια διάταξη συνεδρίασης της Δημοτικής Κοινότητας πριν κλείσει το κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Όμως αγαπάει ο Θεός τον κλέφτη αγαπάει και τον νοικοκύρη.
Προσδιορίζεται η σφράγιση του καταστήματος να γίνει στις 11 το πρωί στις 15/4/2013.
Δεν ξέρω ποιος από τους αρμόδιους τα ταίριασε τόσο καλά που προσδιόρισε στις 11 να μιλούν για σφράγιση του καταστήματος και στις 13 να συνεδριάσει η Δημοτική Κοινότητα.

Στις 13 λοιπόν η Δημοτική Κοινότητα συνεδριάζει και παίρνει απόφαση για προέγκριση.
Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος δίνει μάχη μέσα και έξω από το γραφείο του Κοτρωνιά για να μην κλείσει το κατάστημα.
Μια ιστορία η οποία θα τελειώσει στις 2 το μεσημέρι. Τελικά το κατάστημα σφραγίζεται λίγο πριν τις 3.30. Η Δημοτική Κοινότητα έχει ήδη εκδώσει απόφαση προέγκρισης.
Ποιος μεγάλος Θεός τα έχει κινήσει αυτά τα νήματα;

Να θαυμάσουμε όμως άλλο ένα ράλι.
Οι υγειονομικές υπηρεσίες τρέχουν παρακαλώ και μέσα σε δύο τρεις μέρες έχουν καταλήξει, έχουν κάνει ελέγχους, έχουν δώσει πράσινο φως και τελειώνει πολύ γρήγορα όλο το σκηνικό.
Τι αλλαγή έδωσαν; Οι πληροφορίες λένε ότι
απάντησαν στην προέγκριση. Ποιος έδωσε προέγκριση στο ίδιο όνομα και το ίδιο Α.Φ.Μ. με την ίδια ιδιότητα και με την ίδια ενασχόληση στο κατάστημα;
Αρχίζει ο φαύλος κύκλος. Το υγειονομικό τα ρίχνει στον Δήμο και ο Δήμος στο υγειονομικό. Μεγάλη εφεύρεση. Ο πολίτης έχει κάθε δυνατότητα να ψάχνει τρύπες. Από πού όμως αντλούν το δικαίωμα όλοι αυτοί οι κύριοι να τον διευκολύνουν με προκλητικό τρόπο και προδήλως παράνομο.

Πάμε τώρα και παρακάτω.
Πρωί πρωί την Παρασκευή υπέγραφαν και με τα δύο χέρια τις άδειες οι «αρμόδιοι του Δήμου» που χθες παρουσιάστηκαν να κάνουν δημόσιο χαρακίρι.
Και το ερώτημα πολύ απλό.Την άδεια την είχε γιατί την υπέγραψαν. Άδεια μουσικών οργάνων είχε ή μήπως έδειχνε την παλιά; Βεβαίως τον διευκόλυναν γιατί δεν πήγε κανείς για έλεγχο παρά το γεγονός ότι σήκωσε την πλατεία σε ένα πόδι. Παράταση άδειας μουσικών οργάνων είχε;
Αν πήγαιναν για έλεγχο θα έδειχνε την παλιά γιατί δεν αλλάζει τίποτα, το ίδιο όνομα, τα ίδια στοιχεία, όλα ίδια. Τον διευκόλυναν όμως γιατί δεν πήγαν για έλεγχο.

Δεν θέλωνα συνεχίσω περισσότερο γιατί η μπόχα έχει ξεπεράσει την Σκληβανιώτου.
Δυστυχώς δεν μου φτάνουν οι δηλώσεις του Κοτρωνιά ότι δεν πρόκειται να πάει κατηγορούμενος γιατί ουσιαστικά ο ίδιος θα πάει κατηγορούμενος.

Πρέπει να τους πούμε λοιπόν να σταματήσει το δούλεμα.
Να τους πούμε ότι γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά τι σημαίνει ανάκληση άδειας και σε κάθε περίπτωση δεν μπορούν οι επιπτώσεις από την ανάκληση της άδειας σε σύγκριση με την προσωρινή αφαίρεση να είναι μικρότερες.
Για παράδειγμα ο νο\μοθέτης δίνει το δικαίωμα για προσωρινή αφαίρεση από δέκα έως εξήντα μέρες με εντολή του αρμόδιου μόνο οργάνου, δηλαδή του Δημάρχου ή σε όποιον έχει δώσει νόμιμα την αρμοδιότητα.
Μην ρωτάτε αν την άσκησαν. Θα σας απαντήσω ποτέ.

Πρόκειται γι’ αυτή την αρμοδιότητα που δεν χρειάζεται ούτε Επιτροπή Ποιότητας Ζωής ούτε βεβαίως και την άδεια του Δεσπότη. Μόλις πάνε 3 παραβάσεις για ήχο είναι υποχρέωσή τους να τελειώνουν μέσα σε δεκαπέντε μέρες.
Ξέρετε πόσο κάνουν στον Δήμο της Λαμίας για να τελειώσουν αυτονόητα με τα χαρτιά που πηγαίνουν και έρχονται; Οκτώ μήνες. Λες και ψάχνουν νεκρή περίοδο για να λύσουν το τελευταίο σκέλος της συμφωνίας. Με μια προσωρινή αφαίρεση σύμφωνα με το νόμο το κατάστημα κλείνει τουλάχιστον για δέκα μέρες. Με μια ανάκληση άδειας που υποτίθεται είναι πιο σκληρό μέτρο το κατάστημα μένει κλειστό τρεις μέρες. Εκεί το κατάντησαν. Βιλαέτι… Είναι αυτονόητο πλέον ότι με τέτοιες πρακτικές πρέπει να περιμένουμε εφιαλτικό καλοκαίρι.
Γνωρίζω πολύ καλά ότι μας δουλεύουν. Δεν μας συγκινούν τα μυξοκλάματα και οι λεονταρισμοί που πίσω τους κρύβονται σκοπιμότητες.

Να πω και κάτι ακόμη. Είναι αυτονόητο πως απαιτείται σεβασμός στις δικαστικές αποφάσεις. Σε κάθε περίπτωση όμως δεν σημαίνει ότι μια αναστολή εκτέλεσης της απόφασης είναι το διαβατήριο στην παρανομία. Δυστυχώς και εδώ βλέπουμε επιλεκτική εφαρμογή.
Επειδή λοιπόν δεν έχουμε καμιά διάθεση να τους παρακολουθήσουμε και το κυριότερο δεν έχουμε καμία διάθεση να ακούμε όλα αυτά τα παραμύθια είτε το θέλουν είτε όχι το παραμάγαζο θα τελειώσει.

Ελάχιστα με ενδιαφέρουν αν θα μιλήσουν για στρατευμένο ρεπορτάζ. Ελάχιστα μας
ενδιαφέρουν οι πολιτικές συμφωνίες και η δήθεν αγανάκτησή τους εκ των υστέρων.

Δεν θα κάνουμε πολιτική…
Να ησυχάσουμε θέλουμε απ’ όλους αυτούς τους κομπογιαννίτες της εξουσίας.

Γιώργος Παλαμιώτης στην Ημέρα

1 σχόλιο:

  1. Νομίζω οτι έχουν αρχίσει να βγαίνουν στην επιφάνεια οι επιπτώσεις απο την τακτική των χατιριών που ακολουθούσαν τόσα χρόνια κάποιοι ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή