Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Διαβάστε την απίστευτη ιστορία της μαμάς Χάιντι - και όμως είναι αλήθεια!

Μια τρυφερή ιστορία σχεδόν σαν παραμύθι...στους δρόμους της Λαμίας. Είναι όμως πραγματική και συνέβη πρόσφατα! Όλα ξεκίνησαν μια ήσυχη μέρα έξω από το νέο Νοσοκομείο Λαμίας...
Η μαμά Χάιντι είναι μια σκυλίτσα που μεγάλωσε μόνη της στη γειτονιά του νέου Νοσοκομείου Λαμίας. Περαστικοί και επισκέπτες την τάιζαν. Ο προαύλιος χώρος του νοσοκομείου ήταν το σπίτι της.Έμεινε έγκυος και έφερε στον κόσμο τέσσερα πανέμορφα κουταβάκια! Ζούσε από τις πιο ευτυχισμένες στιγμές της ζωής της. Δεν απομακρυνόταν καθόλου από δίπλα τους.

Αποδυναμωμένη (μιας και είχε να φάει πολλές μέρες), άφησε για λίγο τα κουταβάκια της και πήγε στους φίλους της που την τάιζαν. Στην αρχή λίγο ζαλιζόταν αλλά τελικά κατάφερε και βρήκε τροφή, έπαιξε και λίγο με τους φίλους της και ξαναγύρισε στη "φωλιά" της.

Τα κουταβάκια δυστυχώς έλειπαν...δεν έχασε τη ψυχραιμία της. Άρχισε να τα ψάχνει γύρω γύρω... μάταια όμως! Τα έψαχνε αρκετές ώρες, αλλά τίποτα... Πήγε στους φίλους της για να ζητήσει βοήθεια αλλά κάτι μέσα της την οδηγούσε κάπου. Στην αρχή δίσταζε, καθώς όμως απογοητεύτηκε από κάθε άλλη προσπάθεια, αποφάσισε να εμπιστευτεί αυτό το ένστικτο.
Βγήκε στον κεντρικό δρόμο, μπροστά από το Νοσοκομείο, ανέβηκε όλες τις στροφές και έφτασε στη διασταύρωση για Δομοκό! Ήδη είχε εξαντληθεί, εδώ και μέρες δεν είχε περπατήσει τόσο πολύ. Άλλωστε ήταν ακόμα λεχώνα. Κάθισε στη γωνία, κοιμήθηκε λίγο και αργότερα σηκώθηκε και ακολούθησε το... ένστικτό της. Κατά μήκος τους δρόμου για Δομοκό! Ανέβαινε, ανέβαινε, περπατούσε περπατούσε...

Πρέπει να είχαν περάσει αρκετές ώρες, αισθανόταν ήδη εξαντλημένη...όμως το ένστικτό της έλεγε να προχωρήσει. Πέρασε το τρίτο χιλιόμετρο, το τέταρτο, το πέμπτο...πια δεν είχε άλλες δυνάμεις.

Εκείνη τη στιγμή ήταν η πρώτη φορά που άρχισε να απογοητεύεται και σκέφτηκε μήπως έκανε λάθος που ακολουθούσε κάτι που δεν καταλάβαινε γιατί το ακολουθεί! Όμως τι άλλο μπορούσε να κάνει; Αυτό που αισθανόταν ήταν τόσο δυνατό που δεν είχε άλλη επιλογή, έπρεπε να συνεχίσει...

Τα αυτοκίνητα και τα φορτηγά πέρναγαν πολύ επικίνδυνα από δίπλα της, όμως αυτή ξανασηκώθηκε και συνέχισε να ακολουθεί...τι όμως;

Την ίδια στιγμή η κα Χαρά η γνωστή "μαμά" όλων των αδέσποτων που ζουν στο Δημοτικό Κυνοκομείο, 6 χιλιόμετρα βόρεια της Λαμίας, στο δρόμο για Δομοκό, είχε παρατηρήσει κοντά σε ένα ρέμα, έξω από το Κυνοκομείο κάποιες κινήσεις... πλησίασε και βρήκε τέσσερα πανέμορφα κουταβάκια. Κάποιος τα άφησε εδώ, σκέφτηκε και αμέσως τα πήρα αγκαλιά και τα έβαλε μέσα για τα ταΐσει και να τα φροντίσει.

Ώρες αργότερα, στην Καγκελόπορτα του Κυνοκομείου εμφανίστηκε η μαμά Χάιντι!!! Εξαντλημένη, με τη γλώσσα έξω...

"Όταν την είδαμε" λέει η κα Χαρά "νομίζαμε ότι απλά ήταν ακόμα ένα σκυλί που μας το άφησαν. Εννοείτε ανοίξαμε την πόρτα και δεν προλάβαμε καλά καλά να τη δούμε, είχε πάει στα τέσσερα μικρά κουταβάκια της..."

Το ένστικτό της την οδήγησε στα μικρά της. Όρμησαν πάνω της και άρχισαν αμέσως να ρουφούν γάλα από τις ρώγες της!

"Η κόρη μου" συνεχίζει η κα Χαρά " την είχε δει λίγο μετά στο Νοσοκομείο. Έφτασε εδώ από τις μυρωδιές και από το ένστικτό της. Από τα θαύματα της φύσης..."

Η μαμά Χάιντι είναι τόσο καλή σκυλίτσα που υιοθέτησε και άλλα τέσσερα κουτάβια και τα φροντίζει όπως τα δικά της. Τρώνε όλα από αυτήν!

Όλα τα κουταβάκια έχουν εξεταστεί από τον Κτηνίατρο και είναι έτοιμα πια να βρουν μια ζεστή οικογένεια που θα τα αγκαλιάσει και θα τα φροντίσει. Τα κουταβάκια δεν πρέπει να μείνουν στο Κυνοκομείο. Θα είναι πολύ καλύτερα ανάμεσα στους ανθρώπους και σε μια οικογένεια που θα έχει παρέα ένα σκυλάκι.

Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί 230 υιοθεσίες και η κα Χαρά καλεί όλους όσους θα ήθελαν ένα κουταβάκι να μη διστάσουν να πάνε στο Κυνοκομείο και να διαλέξουν. Άλλωστε οι φωτογραφίες δείχνουν πόσο αξιαγάπητα και χαριτωμένα κουταβάκια είναι όλα τους. Αν μπορεί κάποια οικογένεια να τους προσφέρει το καλύτερο... τότε και η μαμά Χάιντι θα είναι ευτυχισμένη! Δεν θέλει να μείνουν για πάντα πίσω από τα κάγκελα ενός Κυνοκομείου. Να βρουν μια παρέα, φίλους όπως είχε και αυτή στο Νοσοκομείο και ήταν ευτυχισμένη.
Υπάρχουν πάρα πολλά κουταβάκια που σίγουρα θα βρείτε κάποιο που θα σας τραβήξει τη προσοχή... κάντε ένα κόπο και κλείστε ένα ραντεβού με τη κα Χαρά στο τηλέφωνο: 6971734070. Αν δεν σας απαντάει, είναι γιατί έχει να φροντίσει 400 αδέσποτα, λίγο υπομονή και θα την πετύχετε...

Όλοι πρέπει να βοηθήσουμε...και ακόμα αν δεν μπορούμε να υιοθετήσουμε κάποιο κουταβάκι, ας βοηθήσουμε εθελοντικά, υπάρχουν πολλά πράγματα που χρειάζονται. Το Κυνοκομείο μπορεί να είναι Δημοτικό, όμως η εποχή που ζούμε δυστυχώς δεν επιτρέπει και πολλές πολυτέλειες, επομένως κάποιες εργασίες μπορούν να γίνουν με την εθελοντική μας προσφορά. Τώρα αν κάποιοι δεν μπορείτε να ανέβετε στο Κυνοκομείο, σύντομα θα κατέβουν πολλά κουταβάκια στη πλατεία Πάρκου στα πλαίσια του Πασχαλινού Baazar του Φιλοζωικού και θα έχετε και εκεί την ευκαιρία να γνωρίσετε μερικά.

Στη φωτογραφία που βλέπετε είναι η Μαμά Χάιντι (αριστερά) και τα κουταβάκια της...

lamiarport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου