Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Ανακύκλωση τηγανέλαιου από Συλλόγους γονέων Μακρακώμης

Μια αξιέπαινη προσπάθεια ξεκίνησε  την Δευτέρα  15/4/2013 στα σχολεία της Σπερχειάδας και της Μακρακώμης.  Αφορά  μια εκστρατεία ευαισθητοποίησης  όλων, παιδιών εκπαιδευτικών και γονέων, για τη ανακύκλωση  των τηγανέλαιων.
Αποτελεί μια πρωτοβουλία  της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Καλλικράτειου Δήμου Μακρακώμης,  που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση αλλά και την ουσιαστική συμμετοχή  όλων για  τα οφέλη της ανακύκλωσης. Συγκεκριμένα, σε κάθε σχολείο  σε Σπερχειάδα και Μακρακώμη έχει τοποθετηθεί ειδικός κάδος-βαρέλι, όπου οι μαθητές και γονείς  μπορούν να τοποθετούν το χρησιμοποιημένο τους λάδι τηγανίσματος.

Με τον τρόπο αυτό θα επιτευχθεί η μείωση της ρύπανσης του περιβάλλοντος  ενώ παράλληλα  επωφελούνται με την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης δίνοντας  το σε συγκεκριμένες επιχειρήσεις που χρειάζονται το τηγανέλαιο. Το επίσης σημαντικό είναι ότι πολλοί θα  ενεργοποιηθούν γενικότερα για την ανακύκλωση.
Σας παραθέτουμε το σχετικό  ενημερωτικό φυλλάδιο που μοιράστηκε στα σχολεία και στην συνέχεια θα μοιραστεί σε όλους τους κατοίκους της Δυτικής Φθιώτιδας.

fonografos.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου