Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Πάνω από 65.000 νέα είδη με Ελληνικό barcode

Περισσότερα από 65.000 νέα προϊόντα ελληνικών επιχειρήσεων κυκλοφόρησαν την κρίσιμη τριετία 2010-2013. Αυτό αναφέρει η εταιρεία 520 BarcodeHellas, η οποία είναι…
επιφορτισμένη για τη σήμανση των ελληνικών προϊόντων.
Συγκεκριμένα, εκδόθηκαν περισσότεροι από 65.000 νέοι κωδικοί barcode την επίμαχη τριετία, παρά το δυσμενές κλίμα που έχει διαμορφωθεί λόγω της επιδείνωσης του μακροοικονομικού κλίματος στη χώρα μας.

Και σύμφωνα με την εταιρεία, η κυκλοφορία των χιλιάδων νέων προϊόντων των ελληνικών επιχειρήσεων αποτελούν ανάσα για το επιχειρείν και τις εξαγωγές.
Ο τομέας των τροφίμων και ποτών συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό παραγωγής νέων προϊόντων με ποσοστό 68%. Στον τομέα αυτό, το ελαιόλαδο, ο οίνος και το μέλι αποτελούν τα τρία προϊόντα που παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη εμπορική κινητικότητα.
Ακολουθεί ο τομέας των καλλυντικών. Οσον αφορά τη γεωγραφική κατανομή για την έκδοση νέων κωδικών κατά τη διάρκεια της τελευταίας τριετίας, ο μεγαλύτερος όγκος δημιουργήθηκε στην Αττική, ενώ ακολουθούν η Μακεδονία και η Πελοπόννησος.
Τα στελέχη της εταιρείας αναφέρουν ότι πάνω από 500, κυρίως, νέες επιχειρήσεις έγιναν πελάτες της 520 Barcode Hellas μέσα στο 2012.
Σημειώνεται ότι το πρόθεμα 520 στα barcode βοηθά το καταναλωτικό κοινό να αναγνωρίζει την ελληνική προέλευση των προϊόντων που αγοράζει, καθώς στο 97% των περιπτώσεων διακρίνει τις ελληνικές επιχειρήσεις και αποδίδεται σε εγχώρια παραγόμενα προϊόντα, τα οποία διακινούνται στην ελληνική και διεθνή αγορά. Ο κωδικός barcode με πρόθεμα 520, σύμφωνα με την εταιρεία, αποτελεί διεθνή αναγνώριση ως στοιχείο ελληνικότητας και συμβάλλει θετικά στον τομέα των εξαγωγών.
kala-nea.gr
Share !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου