Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Ξέρετε γιατί δεν ξεσηκώνεστε ραγιάδες; (Του Γιώργου Καλλιώρα)

Δεν ξεσηκώνεστε ραγιάδες γιατί οι περισσότεροι τόσα χρόνια τρώγατε από ξένο τρουβά όπως λένε και στο χωριό μου . Οι περισσότεροι έχετε λερωμένη την φωλιά σας .... Γλύφατε το ψωμί σας σε ξένο λάδι ....

Σας κυνηγάνε οι ενοχές. Πώς να κατεβείς στον δρόμο όταν ξέρεις ότι η θέση που έχεις στο δημόσιο ή στην τράπεζα η οποιαδήποτε άλλη σταθερή δουλειά στην έδωσε ένας βουλευτής η ένα πολιτικό κόμμα που συνεχίζει και σου τάζει ακόμα και εσύ φυσικά το πιστεύεις ενώ ξέρεις ότι δεν μπορεί να σου προσφέρει τίποτα πια . Πώς να κατεβείς στον δρόμο όταν ξέρεις ότι το σπίτι που έχεις η το αυτοκίνητο που κυκλοφορείς είναι από μαύρα χρήματα ... πώς να διεκδικήσεις κάτι νόμιμο την στιγμή που ήσουν μια ζωή μέσα στην παρανομία και έτρωγες από τον τρουβά των άλλων ....

Δεν έχεις το θάρρος να παραδεχτείς ότι έσφαλες και ότι πρέπει κάποια στιγμή να επανορθώσεις . Ζεις μέσα στο ψέμα και ελπίζεις ακόμη σε μια διεφθαρμένη κοινωνία εύκολου χρήματος που έχει εκ των πραγμάτων έχει πεθάνει και χρειάζεται την δύναμη σου να αλλάξει . Δεν έχεις την δύναμη να παραδεχτείς ότι τα λάθη είναι ανθρώπινα και κάποια στιγμή πρέπει να διορθωθούν, γι αυτό είσαι ραγιάς .Είσαι σκλάβος της σκέψης σου ,του κακού εαυτού σου.

Και το χειρότερο είναι ότι δεν θέλεις να πιστέψεις ότι τόσα χρόνια σκόπιμα σε έκαναν συνένοχο στην διαφθορά τους . Σου έδιναν ψίχουλα για να τρώνε αυτοί με χρυσά κουτάλια για να μπορούν να έχουν την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο εις βάρος σου όταν έρθει η στιγμή .

Έτσι σήμερα που στράβωσαν τα πράγματα κρατάνε τα κλεμμένα στο εξωτερικό και βάζουν εσένα να τα πληρώσεις . Πρέπει να καταλάβεις ότι σου εξευτέλισαν την συνείδηση σου, σε κορόιδεψαν ,σε εκμεταλλεύτηκαν και συνεχίζουν να σε εκμεταλλεύονται και πρέπει να τους τιμωρήσεις .

Γιώργος Καλλιώρας
Μέλος της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος13/2/13, 11:04 μ.μ.

    Μάλλον το κάτω κεφάλι σε έχει φάει
    και γράφεις αυτές τις βλακείες

    ΑπάντησηΔιαγραφή