Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Ανοχή τέλος για τα νάιλον στα μαγαζιά

Αποφασισμένος όσο ποτέ άλλοτε εμφανίστηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου ο Πρόεδρός   της  και Αντιδήμαρχος Δόμησης (Πολεοδομίας) Νίκος Μόσχος, προκειμένου να ξεκαθαρίσει μία και καλή το θέμα με τις νάιλον κατασκευές που τοποθετούνται από καταστηματάρχες εστίασης και διασκέδασης στην παραλία, αλλά  και σε κάθετους προς την οδό Αργοναυτών δρόμους, αποκλείοντας έτσι την ελεύθερη  διέλευση των πεζών από τους κοινόχρηστους χώρους (πεζοδρόμια).
Ο Αντιδήμαρχος εμφανίστηκε πανέτοιμος, καθώς για κάθε μια από τις δεκάδες περιπτώσεις καταστημάτων που εισάγονταν στην  Επιτροπή με το ερώτημα της ανάκλησης της αδείας της,
είχε φροντίσει λίγες ώρες πριν τη συνεδρίαση,  να στείλει υπάλληλο του Τμήματος Αυθαιρέτων  του  Δήμου και να αποτυπώσει φωτογραφικά αν έχουν τηρήσει τους όρους της κανονιστικής απόφασης   του  Δήμου  για τους κοινόχρηστους χώρους, η οποία  απαγορεύει να υπάρχουν νάιλον κατασκευές  μπροστά από τις προσόψεις των καταστημάτων. Με την αρχή της συνεδρίασης η ιδιοκτήτρια  καταστήματος  εστίασης  στην οδό Κασσαβέτη ισχυρίστηκε ότι έχει αποσύρει τα νάιλον. Λέτε ψέματα στην επιτροπή, απάντησε σε αυστηρό ύφος ο κ. Μόσχος και για να τεκμηριώσει την άποψή του εμφάνισε στην οθόνη προβολών του  Δημοτικού  Συμβουλίου   το κατάστημά της με τα νάιλον να είναι σηκωμένα, όχι όμως και ξηλωμένα. Θα τα ξηλώσω τώρα, είπε η ιδιοκτήτρια του ουζερί που δύο ώρες αργότερα εμφανίστηκε  εκ νέου στην Επιτροπή με φωτογραφίες που απεικόνιζαν το κατάστημα χωρίς τα νάιλον…

 Σε ανάλογο ύφος κινήθηκε ο κ. Μόσχος και με τις υπόλοιπες περιπτώσεις και ιδιαίτερα με ορισμένα ουζερί της παραλίας που έχουν κλείσει κυριολεκτικά το πεζοδρόμιο με τα νάιλον. Σε τέσσερις περιπτώσεις,  τρία μαγαζιά στην παραλία και ένα στην οδό Αντωνοπούλου δόθηκε περιθώριο μέχρι αύριο στη 1 μετά το μεσημέρι που θα συνεδριάσει εκ νέου η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, να έχουν αποξηλώσει τις νάιλον κατασκευές τους. Σε διαφορετική περίπτωση απειλούνται με ανάκληση της αδείας τους, καθώς πριν από μία εβδομάδα ο κ. Μόσχος είχε αποστείλει στο αρμόδιο Τμήμα Έκδοσης Αδειών Καταστημάτων της Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του  Δήμου τη λίστα με τα καταστήματα στα οποία θα έπρεπε να εκδοθεί απόφαση της υπηρεσίας για ανάκληση της άδειας λειτουργίας τους, λόγω αυθαίρετων κατασκευών (νάιλον) κατά παράβαση της κανονιστικής απόφασης του Δήμου Βόλου για τους κοινόχρηστους χώρους.

Ακόμη και ο πρόεδρος του Συλλόγου Κέντρων Εστίασης και Διασκέδασης Νομού Μαγνησίας Απ. Αθανασός,  που ήταν παρών στη συνεδρίαση,  έδειξε να αιφνιδιάζεται, μολονότι έγκαιρα του είχε διανεμηθεί από την Πολεοδομία του Δήμου ο κατάλογος με τα καταστήματα τα οποία παραβιάζουν κατάφωρα την κανονιστική απόφαση για τους κοινόχρηστους και έγγραφο σύμφωνα με το οποίο η μη συμμόρφωση   από τους  καταστηματάρχες θα ισοδυναμούσε με ανάκληση της άδειας λειτουργίας  τους. Τους ενημέρωσα, αλλά δεν συμμορφώθηκαν ορισμένοι συνάδελφοι δεν συμμορφώθηκαν, έλεγε λίγο μετά τη λήξη της συνεδρίασης ο κ. Αθανασός, ο οποίος σήμερα στις 11 το πρωί έχει προγραμματίσει συγκέντρωση των καταστηματαρχών σε κεντρική πιτσαρία του Βόλου, προκειμένου να εκτιμήσουν την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί μετά τη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

ΑΝΤ. ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ







Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου