Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Γιατί ''αρρωσταίνουν'' τα δένδρα στην Λαμία;


Πραγματικό θαύμα συνέβη τις τελευταίες ημέρες στην Πλ.Ελευθερίας στην Λαμία αφού μέσα σε λίγες μόνο ώρες κόπηκαν αιφνίδια δύο νεραντζιές και αντικαταστάθηκαν από νέες.

Μαθαίνουμε πως τα συγκεκριμένα δένδρα ήταν ''άρρωστα'' και για αυτό αντικαταστάθηκαν.
Υπάρχουν επίσης αρκετές καταγγελίες πως μερικοί (ευτυχώς όχι πολλοί) συμπολίτες μας ''δηλητηριάζουν'' δένδρα που βρίσκονται μέσα στον κοινόχρηστο δημοτικό χώρο που τους έχει παραχωρηθεί,με σκοπό την εκμετάλλευση περισσότερου,ωφέλιμου για τους ιδίους, χώρου.

Παράλληλα,πέρα από του ότι πολλά ''άρρωστα'' δένδρα βλέπουμε τελευταία να κόβονται στην Λαμία (από τι ''αρρώστησαν''; ποιος είναι υπεύθυνος για την περιποίησή τους;) στην ίδια πλατεία υπάρχουν νεραντζιές,όπως αυτή στην φωτογραφία,που φαίνεται να ασθενεί πραγματικά εδώ και χρόνια χωρίς να έχει παρέμβει η ίδια δημοτική υπηρεσία.

Μήπως τελικά η Υπηρεσία Πρασίνου θα πρέπει να δρομολογήσει μια πλήρη αποτύπωση όλων των δένδρων της πόλης (το πολυσυζητημένο μητρώο δένδρων) ώστε να παρακολουθεί όλες αυτές τις περιπτώσεις και παράλληλα να αποκαλύπτονται,να ελέγχονται και να τιμωρούνται παραδειγματικά όσοι βάζουν το χεράκι τους και ελαττώνεται το λιγοστό πράσινο στην πόλη μας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου