Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Φυλάκιση ενός έτους και 5.000 ευρώ πρόστιμο για κακοποίηση ζώου

Ποινή φυλάκισης ενός έτους και πρόστιμο 5.000 ευρώ επέβαλε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών σε έναν 37χρονο για κακοποίηση των δυο σκύλων του.
Τα σκυλιά ζούσαν εξαθλιωμένα στην ταράτσα της οικίας του  στην Αθήνα.
Σιτίζονταν ελάχιστα, δεν έφεραν βιβλιάρια υγείας, ούτε ηλεκτρονική σήμανση και δεν έβγαιναν ποτέ βόλτα. Ο κατηγορούμενος έχει δικαίωμα να ασκήσει έφεση.


Δύο σκυλιά νεκρά το ένα απαγχονισμένο και άλλο ένα σφαγμένο εντοπίστηκαν πριν λίγες ημέρες κοντά στο Πετροχώρι Αχαΐας, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας zoosos.gr.

Η καταγγελία έγινε από κάτοικο του Πετροχωρίου Αχαΐας που τα ξημερώματα της 6ης Φεβρουαρίου 2013 είδε έναν συντοπίτη του να σέρνει ένα σκυλί έχοντας περάσει στο λαιμό του ζώου συρμάτινη θηλιά. Στη συνέχεια τον είδε να το απαγχονίζει πάνω σ’ ένα δέντρο ελιάς.

Αμέσως μετά το περιστατικό ο αυτόπτης μάρτυρας επικοινώνησε με την αστυνομία και έδωσε στοιχεία για την υπόθεση και το σημείο που βρισκόταν το νεκρό ζώο, χωρίς ωστόσο να γίνει κάποια ενέργεια.

Λίγες ημέρες αργότερα ο αυτόπτης μάρτυρας επικοινώνησε με την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Φιλοζωικών Σωματείων και με τον Σύλλογο Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Ακράτας «Τα Φιλαράκια».

Τους υπέδειξε, που βρίσκεται το πτώμα του πρώτου ζώου, τους είπε το όνομα του δράστη και τους τόνισε πως σε απόσταση 300 μέτρων από το πνιγμένο σκυλί βρήκε ένα δεύτερο, που ήταν σφαγμένο.

Μετά την καταγγελία, μέλος του συλλόγου «Τα Φιλαράκια» πήγε επί τόπου βρήκε τα πτώματα των δύο ζώων και κάλεσε την Αστυνομία, η οποία κατέγραψε το συμβάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου