Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

ΜΕΞΙΑΤΕΣ, δράσεις ιδρύματος STEVEN ZONAS

Συνολικά 103.000 € οικονομική βοήθεια σε μικροσυνταξιούχους, μαθητές και φοιτητές μοιράζει το Ίδρυμα Στήβεν Ζόνας που λειτουργεί στις Μεξιάτες.
Το Σάββατο 22-12-2012 στις 6 το απόγευμα δόθηκαν  οι επιταγές στους συνολικά 238 δικαιούχους στα γραφεία του Ιδρύματος στις Μεξιάτες.
Να σημειωθεί ότι το Ίδρυμα Στήβεν Ζόνας για 5η συνεχή χρονιά ενισχύει μαθητές διαθέτοντας κάθε χρόνο από 45.000€ – 50.000€.
Φέτος για 5η χρονιά ενισχύονται οικονομικά και πάλι 21 μαθητές
Γυμνασίου-Λυκείου για δαπάνες προετοιμασίας για την Τριτοβάθμια  Εκπαίδευση συνολικού ύψους 22.500 € με ποσά από 800 έως 1500€ ανάλογα την τάξη. Επίσης, φέτος για 5η χρονιά ενισχύονται οικονομικά 52 μαθητές ξενόγλωσσων τμημάτων με ενίσχυση ύψους 19.000 € και ποσά από 300 έως 600€ ανάλογα την τάξη φοίτησης.

Φέτος για πρώτη φορά ενισχύονται οικονομικά 23 φοιτητές ΑΕΙ και ΤΕΙ με διάθεση ποσού ύψους 23.500€ και ποσά από 700 έως 1400€ ανά φοιτητή. Φέτος για πρώτη φορά ενισχύονται 142 μικροσυνταξιούχοι με διάθεση συνολικού ποσού 38.000 € και ποσά από 210€ έως 530 €.

Το Ίδρυμα Στήβεν Ζόνας λειτουργεί στην μνήμη του συγχωριανού μας Ευστάθιου Ξεζώνατου που άφησε την περιουσία του για την βοήθεια των κατοίκων του χωριού Μεξιάτες. Η περιουσία του είναι μετοχές διαφόρων εταιρειών και τις διαχειρίζεται η τράπεζα PNC BANK της Αμερικής και η
οποία υποχρεούται κατ’ έτος να αποστέλλει τα καθαρά κέρδη στο κληροδότημα STEVEN ZONAS στις Μεξιάτες για τους σκοπούς του Ιδρύματος.
Για να ενταθεί κάποιος μεταξύ των δικαιούχων πρέπει να είναι είτε μόνιμος κάτοικος, είτε δημότης του ΔΔ Μεξιατών. Τα δε ποσά των ενισχύσεων προκύπτουν με την συνεκτίμηση αντικειμενικών
κριτηρίων που έχουν καθοριστεί και προκύπτουν με αντικειμενικό μαθηματικό τρόπο.

Για να φτάσει το ΔΣ του Ιδρύματος μέχρι την έκδοση επιταγών υπήρξε ένας μαραθώνιος όπου κατατέθηκαν αιτήσεις από τους ενδιαφερόμενους. Οι σχετικοί πίνακες με τα μόρια που προέκυψαν με αδιάβλητα αντικειμενικά κριτήρια, αλλά και οι πίνακες με τους δικαιούχους όπως επίσης και οι πίνακες με όσους απερρίφθησαν αναρτήθηκαν σχεδόν σε όλα τα καφενεία του χωριού και δόθηκε η δυνατότητα για πιθανές διορθώσεις ή ενστάσεις.
Αυτές εξετάστηκαν από το ΔΣ του Ιδρύματος σε ανοιχτή συνεδρίαση, όπως άλλωστε είναι όλες οι συνεδριάσεις του Δ.Σ. και στη συνέχεια οριστικοποιήθηκαν για να εκδοθούν οι επιταγές.

Τέλος, να σημειωθεί ότι, για το 2012 ο προϋπολογισμός του Ιδρύματος ήταν 150.000 ευρώ και στην μέχρι τώρα λειτουργία του είναι το αποκούμπι για κάθε πρόβλημα των δικαιούχων του χωριού, αλλά και των σχολικών μονάδων που λειτουργούν στις Μεξιάτες.

http://www.altpressfthiotida.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου