Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Μένει το ΤΕΙ… φεύγει το Πανεπιστήμιο!

Αισιοδοξία επικρατεί στην Διοίκηση του ΤΕΙ ότι  θα εξακολουθεί να λειτουργεί ως αυτόνομο τριτοβάθμιο εκπαιδευτικό Ίδρυμα ενώ δεν  προκύπτει  κάτι ανάλογο για το Πανεπιστήμιο Στερεάς.
Χτες  οι εκπρόσωποι του ΤΕΙ Λαμίας συναντήθηκαν  με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και συζήτησαν τα νέα δεδομένα που προκύπτουν  με βάση το  υπό εκκόλαψη σχέδιο Αθηνά για τα κριτήρια  κατάργησης ή συγχώνευσης τριτοβάθμιων σχολών ή τμημάτων ή ακόμη και αυτοδύναμων Ιδρυμάτων.

Ο υπουργός Κώστας Αρβανιτόπουλος χωρίς να δεσμευτεί  ότι   το συγκεκριμένο ΤΕΙ θα παραμείνει γιατί όπως είπε αυτό θα κριθεί μέσα από τα δεδομένα που θα αξιολογήσει  η επιτροπή οριστικοποίησης του σχεδίου Αθηνά έδειξε  την προσωπική ικανοποίηση του για το εκπαιδευτικό  έργο   που συντελείται στο ΤΕΙ Λαμίας γεγονός που  αξιολογείται ως θετική στάση του Υπουργείου για την  διατήρηση του ΤΕΙ και την πιθανή ενσωμάτωση σε αυτό και των τμημάτων του ΤΕΙ Χαλκίδας για το  όποιο οι πιθανότητες συνέχισης λειτουργιάς του περιορίζονται δραματικά.
Σύμφωνα με  πήγες του Υπουργείου θεωρείται  πολυτέλεια η λειτουργία δυο ΤΕΙ στην ίδια Περιφερειακή ενότητα ενώ  λαμβάνεται υπόψη και το γεγονός ότι η απόσταση από την Αθήνα όπου λειτουργούν αρκετά ΤΕΙ είναι  αρκετά μικρή.
Αν και στη συζήτηση δεν έγινε καμιά αναφορά για την τύχη του Πανεπιστημίου Στερεάς και τα δυο τμήματα του, της Λαμίας και της Λιβαδειάς, η μη αναφορά κανενός από τα στελέχη του Υπουργείου Παιδείας εκλαμβάνεται  ως στάση ότι  η κατάργηση του  είναι  προ των πυλών!
Το ερώτημα που προκύπτει αβίαστα και  ως λογική αντίδραση είναι  αν  οι τοπικοί παράγοντες , περιφερειάρχης ,δήμαρχος ,βουλευτές και φυσικά ο  αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών γνωρίζουν πεπρωμένο  και απλά σιωπούν.
Κρίμα…

lsmisfm1.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου