Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

«Μπλόκα» διαθεσιμότητας από τους δημοτικούς υπαλλήλους

Κάθε μέρα και ένα μέτωπο. Οι δημοτικοί υπάλληλλοι, αντιδρώντας στις απολύσεις δια της διαθεσιμότητας, που ενεργοποίησε τελικά μονομερώς από την περασμένη Δευτέρα το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έναντι του συνόλου των υπαλλήλων ΙΔΑΧ (Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου) μετά την άρνηση δεκάδων δήμων να στείλουν τις λίστες με τα ονόματα του προσωπικού που υπάγεται κατά το νόμο σε αυτό το καθεστώς, έχουν αποφασίσει να παρεμποδίζουν κάθε δραστηριότητα της Τρόικας και των άλλων ξένων εκπροσώπων στη χώρα.


Υπό τον προγραμματισμό της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ - ΟΤΑ), που έχει προκηρύξει 48ωρη απεργία από σήμερα, Πέμπτη, και αποχή από κάθε δραστηριότητα (αποκομιδή απορριμμάτων, δημοτικοί παιδικοί σταθμοί κ.λπ.) και το Σαββατοκύριακο, το πρωί ήταν η σειρά της ομάδας του Χανς Γιόακιμ Φούχτελ.

Αν και ο γερμανός υφυπουργός Εργασίας, εντεταλμένος της καγκελαρίου Μέρκελ για την Ελλάδα, βρίσκεται αυτές τις μέρες στη Γερμανία, σε ξενοδοχείο του Αμαρουσίου, επί της λεωφόρου Κηφισίας ήταν προγραμματισμένη συνάντηση εργασίας εμπειρογνωμόνων της ομάδας του με δημάρχους και γενικούς γραμματείς δήμων για την μεταφορά τεχνογνωσίας σε θέματα πολιτικής προστασίας, αδελφοποιήσεων πόλεων και άλλων δημοτικών δραστηριοτήτων.

Οταν απέκλεισαν την είσοδο του ξενοδοχείου οι δημοτικοί υπάλληλοι, μέσα βρίσκονταν ήδη ορισμένοι δήμαρχοι γερμανικών πόλεων, έλληνες ομόλογοί τους και μερικοί γενικοί γραμματείς. Οι εργαζόμενοι στρατοπέδευσαν μπροστά στο ξενοδοχείο, απλώνοντας πανό, φωνάζοντας συνθήματα και κραδαίνοντας πλακάτ με την αφίσα της ΠΟΕ - ΟΤΑ, η οποία συγκρίνει τον νυν υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη με τον Ιωάννη Μεταξά και το φασιστικό καθεστώς της 4ης Αυγούστου, που είχε επίσης προχωρήσει σε διαθεσιμότητα/απολύσεις δημοσίων και δημοτικών υπαλλήλων με τον Αναγκαστικό Νόμο 120/1936.

Στο φόντο των φωνών των διαδηλωτών ακουγόταν και η ιστορική ηχογράφηση από τον τότε Ραδιοφωνικό Σταθμό Αθηνών, λίγο πριν μπουν το '41 οι Γερμανοί στην Αθήνα, με τη φωνή του εκφωνητή να προειδοποιεί τους έλληνες ότι στο εξής από αυτό το μικρόφωνο θα ακούγονται ψέμματα. Η ένταση μεγάλωσε όταν έφτασε και επιχείρησε να μπει στο ξενοδοχείο ο δήμαρχος Βριλησσίων Κωνσταντίνος Ιωαννίδης, τον οποίο εγκλώβισαν οι διαδηλωτές - κάποιοι μάλιστα φαίνεται να τον πέρασαν για γερμανό.

Μετά από σπρωξιές και φωνές ο δήμαρχος δεν κατόρθωσε να μπει στο ξενοδοχείο, ενώ η ίδια σκηνή επαναλήφθηκε λίγο αργότερα και με τον γενικό γραμματέα του Δήμου Αμαρουσίου Μιχάλη Χρηστάκη, ο οποίος επίσης αναγκάστηκε να απομακρυνθεί προπηλακιζόμενος.

Οι δυο τρεις αστυνομικοί που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο χώρο δεν μπορούσαν να εξασφαλίσουν την προσέλευση των δημάρχων· στη συνέχεια, όταν η ένταση είχε εκτονωθεί, έφτασε και μια διμοιρία της ΥΜΕΤ.

Οι δημοτικοί υπάλληλοι, πάντως, θα συνεχίσουν και τις επόμενες ημέρες με ανάλογες ενέργειες, τις οποίες θα ανακοινώνουν την ώρα ακριβώς που εκδηλώνονται.

tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου