Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Υπό Αυστηρό Οικονομικό Έλεγχο Οι Δήμοι Από Το 2013

Υπό καθεστώς αυστηρού οικονομικού έλεγχου θα βρίσκονται οι Δήμοι από το 2013, όπως προβλέπεται από την απόφαση που υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.
Η απόφαση που υπεγράφη από τον κ. Σταϊκούρα, προβλέπει μεταξύ άλλων ότι οι προϋπολογισμοί των δήμων πρέπει να είναι ισοσκελισμένοι, ενώ σε περίπτωση αποκλίσεων από τους δημοσιονομικούς στόχους, οι ΟΤΑ θα τίθενται υπό εποπτεία.
Συγκεκριμένα, όταν το υπό σύσταση στο υπουργείο Εσωτερικών Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας ΟΤΑ, διαπιστώνει  απόκλιση από τους τριμηνιαίους δημοσιονομικούς στόχους πάνω από 10%, το Παρατηρητήριο θα παρεμβαίνει μέσα σ’ ένα μήνα από τη λήξη του τριμήνου και θα υποδεικνύει στον Οργανισμό πώς θα διορθώσει την απόκλιση.

Εφόσον ο προϋπολογισμός παραμένει εκτροχιασμένος για δύο τρίμηνα, τότε ο ΟΤΑ θα μπαίνει σε καθεστώς επιτροπείας.
Το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ θα παρακολουθεί σε μηνιαία βάση την εκτέλεση του προϋπολογισμού των δήμων και των νομικών τους προσώπων που εντάσσονται στο Μητρώο των Φορέων Γενικής Κυβέρνησης.
Στην απόφαση αναφέρεται ότι τα έσοδα από ανταποδοτικά τέλη δεν θα πρέπει να καλύπτουν άλλες δαπάνες, παρά μόνο τους σκοπούς για τους οποίους θεσπίσθηκαν.

Πηγή: ww.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου