Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Ηλεκτρονικά η οικονομική διαχείριση των Σχολικών Επιτροπών

Με απώτερο σκοπό τη μείωση του φόρτου και του χρόνου εργασιών, αλλά και την ενίσχυση του ελέγχου και της διαφάνειας στην οικονομική διαχείριση των Συμβουλίων Σχολικών Κοινοτήτων, οι Σχολικές Επιτροπές του Δήμου Βόλου αποφάσισαν την υιοθέτηση του Διαδικτυακού Συστήματος Διαχείρισης Σχολικών Επιτροπών και Κοινοτήτων «Σίγμα Plus».
Το σύστημα παρουσιάστηκε χθες στους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κατά τη διάρκεια σύσκεψης που συγκάλεσε η Δημοτική Επιτροπής Παιδείας Βόλου.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν η Πρόεδρος της ΔΕΠ και Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Σ. Μπαρτζιώκα και η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χ. Αγκρή.

Το πληροφοριακό σύστημα αντιμετωπίζει άμεσα και αποτελεσματικά ένα ιδιαίτερα κοστοβόρο πρόβλημα: το τεράστιο κόστος διαχείρισης των Σχολικών Επιτροπών και Κοινοτήτων, όπως αυτές διαμορφώθηκαν μετά την εφαρμογή της Καλλικρατικής μεταρρύθμισης.

Με την υιοθέτηση αυτού του ολοκληρωμένου συστήματος τόσο οι διευθυντές των σχολείων, όσο και οι Σχολικές Επιτροπές του Δήμου Βόλου, θα επωφεληθούν και θα επιτύχουν:

την έγκαιρη και αποτελεσματική οικονομική διαχείριση (καταγραφή, διαχείριση και εποπτεία των εσόδων - εξόδων) ανά σχολική κοινότητα σύμφωνα με την εφαρμοζόμενη νομοθεσία
την ποιοτική αναβάθμιση και τη μείωση του κόστους της συνολικής επιχειρησιακής λειτουργίας των Σχολικών Επιτροπών και των Σχολικών Κοινοτήτων της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Πέρα από την οικονομική διαχείριση το σύστημα, παρέχει χρήσιμα εργαλεία επικοινωνίας, συντονισμού και γενικής διαχείρισης των σχολικών μονάδων, όπως τα υποσυστήματα διαδικτυακής επικοινωνίας και αιτημάτων ανάμεσα στα σχολεία και τις Επιτροπές, τα υποσυστήματα διαχείρισης κυλικείων, διαχείρισης υλικού των σχολείων, ανάρτηση αποφάσεων στο σύστημα Διαύγεια κ.ά.

Όπως δήλωσε η κ. Μπαρτζιώκα, «με την πεποίθηση ότι η ηλεκτρονική διακυβέρνηση μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, οι Σχολικές Επιτροπές του Δήμου Βόλου καινοτομούν και ευελπιστούν ότι η υιοθέτηση του νέου συστήματος αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για τον απαραίτητο εκσυγχρονισμό και τη βελτιστοποίηση των διαδικασιών διαχείρισης των σχολείων του Βόλου, προς όφελος των εκπαιδευτικών, του Δήμου και όλων των πολιτών».

Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου