Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Σε ΚΕΠ και Παιδικούς το κύμα καταλήψεων των εργαζομένων στην τοπική αυτιδιοίκηση

Αποφασισμένοι να μην παραδώσουν έτσι εύκολα τα όπλα και τα... γραφεία προσωπικού είναι οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και ήδη ετοιμάζουν τη νέα τους «επίθεση», με αφορμή τη διαθεσιμότητα-απολύσεις υπαλλήλων των ΟΤΑ.
Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodiokisi.gr, από τη Δευτέρα, δίνουν ένα «καίριο» χτύπημα στη λειτουργία του κράτους επεκτείνοντας τις καταλήψεις τους, για πρώτη φορά, σε παιδικούς σταθμούς και ΚΕΠ. Παράλληλα ξεκινούν νέο «κύμα» καταλήψεων σε ΧΥΤΑ και αμαξοστάσια.
Και μήνυμα προς δημάρχους να κλείσουν τα δημαρχεία


Στη συγκεκριμένη απόφαση κατέληξε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πριν από λίγο η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ, με την οποία καλούνται οι δήμαρχοι (ΚΕΔΕ και ΠΕΔ) να αναστείλουν άμεσα τη λειτουργία των δήμων.

Επιπλέον, όπως αναφέρεται στην  απόφαση, το Σαββατοκύριακο θα ενισχυθούν οι υπάρχουσες καταλήψεις στα δημαρχεία (ήδη έχει γράψει η aftodioikisi.gr πως περισσότερα από 200 δημαρχεία σε ολόκληρη τη χώρα τελούν υπό κατάληψη), ενώ την προσεχή Δευτέρα η ΠΟΕ-ΟΤΑ πραγματοποιεί:

στάση εργασίας από τις 11 το πρωί μέχρι τη λήξη της βάρδιας, και
συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία προς τη Βουλή, στις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία Καραϊσκάκη, έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας, στην Καρόλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου