Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Όταν οι νέοι παίρνουν τις τύχες στα χέρια τους!

Πλημμύρισε το κέντρο της Λαμίας από μαθητές που διαμαρτυρήθηκαν για την κατάσταση που ζούμε όλοι μας. Αυτές τις εικόνες με γεμάτες τις πλατείες και τους δρόμους από παιδιά, θα έπρεπε να τις βλέπουμε με τους ενήλικους γονείς τους που βλέπουν εδώ και καιρό τα εισοδήματά τους να μειώνονται τραγικά, τα εργασιακά τους δικαιώματα να καταπατούνται, τις δουλειές τους να χάνονται και αντί να ξεσηκώνονται και να απαιτούν τη στοιχειώδη δικαιοσύνη, όποτε προγραμματίζεται μια διαμαρτυρία στο κέντρο της Λαμίας μαζεύονται οι τρεις κι ο κούκος….

Για την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε ευθύνονται οι γενιές που τα προηγούμενα χρόνια με τις επιλογές τους οδήγησαν τα πράγματα εδώ που είναι σήμερα…. και αντί να προσπαθήσουν έστω και τώρα να διορθώσουν τα πράγματα περιμένουν απ΄ τους άλλους να βγάλουν το φίδι απ΄ την τρύπα….. περιμένουν από αλλού βοήθεια, απ’ την ελεημοσύνη των Ευρωπαίων, απ΄ τους πολιτικούς που ψήφισαν, απ΄ τη γενιά των νέων μαθητών τώρα.
Οι νέοι αν ξεσηκωθούν σίγουρα θα καταφέρουν πολύ περισσότερα απ΄ ότι οι μεγάλοι. Το έχουν αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν. Αλλά τα λάθη που έγιναν και φτάσαμε εδώ που είμαστε σήμερα δεν ήταν δικά τους. Κανονικά θα έπρεπε να τα διορθώσουν αυτοί που τα προκάλεσαν….

Πηγή
http://mag24.gr/photos/551-mathites-diamartiria-photos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου