Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Τρεις Λαμιώτες αθλητές του συλλόγου Τραχίνας στο Rodopi Ultra Trail !

Στην μικρή λίστα των αθλητών που έχουν τερματίσει 100 miles (164 χιλιόμετρα) σε αγώνα τρεξίματος σε Βουνό οι δυο αθλητές του Συλλόγου Τραχίνα, Στέλιος Γκέκας και Γιάννης Καλικάς.
Οι αγώνες του είδους είναι πάρα πολύ λίγοι στον κόσμο λόγω του πολύ μικρού ποσοστού αθλητών που μπορούν να τερματίσουν τέτοια απόσταση σε Βουνό.
Ο συγκεκριμένος αγώνας πραγματοποιείται στην περιοχή του Παρθένου Δάσους στο Παρανέστι Δράμας και έχει ανάπτυγμα 164 χιλιόμετρα, συνολική υψομετρική διαφορά ανάβασης 8.000 μέτρα και διάρκεια 42 ώρες από την ώρα εκκίνησης.
Η περιοχή είναι μια αχανής έκταση χωρίς καμία ύπαρξη ανθρώπινης ζωής ή οικισμού.

Οι σταθμοί ανεφοδιασμού των αθλητών έχουν απόσταση 30 χιλιομέτρων πράγμα που κάνει το εγχείρημα κατά τα λεγόμενα των αθλητών ως  «αγώνα επιβίωσης».
O διεθνής τίτλος του αγώνα είναι Rodopi Ultra Trail και συμμετείχαν 68 αθλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Την γραμμή του τερματισμού κατάφεραν να περάσουν οι 34 αθλητές.
Ο Γκέκας Στέλιος και Γιάννης Καλικάς τερμάτισαν στην 14η και 15η θέση γενικής κατάταξης με χρόνο 33 ώρες 55 λεπτά.
Επίσης ο αθλητής του συλλόγου  Κώστας Κολοκυθάς εγκατέλειψε στο χιλιόμετρο 123 λόγω τραυματισμού.
Ο πρόεδρος του συλλόγου Τραχίνα Αντώνης Σώπινκο συγχαίρει όλους τους αθλητές που πήραν μέρος στον αγώνα και τους εύχεται νέες επιτυχίες.


Πηγή
lamiafm1.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου