Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Τελικά , "υποστηρίζει" ο δήμος την έκθεση Βαρλάμη ?

Στο κτίριο Α΄ της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας σε χώρο 2500τμ παρουσιάζονται περισσότερα από 150 έργα, φιλοτεχνημένα από τον Ευθύμιο Βαρλάμη με θέμα τη ζωή και το έργο του μεγάλου Έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη. Ένα πολυθέαμα ήχου και εικόνας που μαγεύει τον κάθε επισκέπτη ανεξάρτητα από ηλικία.
Δυστυχώς όμως οι επισκέπτες είναι πάρα πολύ λίγοι έως ανύπαρκτοι κάποιες μέρες. Θα έλεγε κανείς αν δεν πήγαιναν και τα σχολεία, ίσως να μην είχαν καθόλου κόσμο και να μην συντρέχει κανένας λόγος συνέχισής της.
Αν σκεφτούμε και τα τεράστια ποσά που έχουν ξοδευτεί για την υλοποίηση αυτής της ιδέας, θα θύμωνε κανείς με την ανυπαρξία των υπευθύνων στο να διαφημίσουν καλύτερα την έκθεση και να την επισκεφτεί ο κόσμος.

 Άλλωστε από την ημέρα των εγκαινίων που ίσα ίσα έφταναν τους εκατό οι επισκέπτες, φάνηκε ότι κάτι δεν έγινε σωστά στη διαφήμιση.

Εμείς στηρίζουμε κάθε πολιτιστικό γεγονός που φιλοξενείτε στη πόλη μας και πιστεύουμε ότι η συγκεκριμένη έκθεση παρουσιάζει μοναδικό ενδιαφέρον

Η έκθεση, που οργανώνεται από το Δήμο Λαμιέων θα διαρκέσει μέχρι το Δεκέμβριο και  θεωρούμε, ότι είναι μια μοναδική ευκαιρία να βιώσουν οι πολίτες και οι μαθητές το μοναδικό αυτό πολυθέαμα.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο:  2231022314

Πηγή
http://www.mag24.gr/news/lamia-news/29-events/386-varlamis-ekthesi-lamia

1 σχόλιο:

  1. Με αφορμή την Έκθεση «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ Ο ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ» του Ευθύμιου Βαρλάμη στη Λαμία, θέλουμε να επισημάνουμε ότι:
    1. Το γεγονός αυτό, όσο και αν κάποιοι για τους δικούς τους λόγους δεν θέλουν να το δουν, είναι το μεγαλύτερο εικαστικό γεγονός των τελευταίων ετών στην πόλη και την περιοχή μας.
    2. Η Έκθεση αυτή, που περιλαμβάνει 130 υπερμεγέθεις πίνακες και συνδυάζει ένα πολυθέαμα ήχου και εικόνας, δεν θα μπορούσε να φιλοξενηθεί σε κανένα άλλο χώρο παρά μόνο σε κτίριο της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας (Α΄ κτίριο, χώρος 2.500τμ).
    3. Την προβολή της Έκθεσης και την προσέλκυση επισκεπτών έχει αναλάβει η ομάδα συνεργατών του Καθηγητή Ευθύμιου Βαρλάμη, που για το λόγο αυτό βρίσκεται στην Λαμία.
    4. Από τα στοιχεία του βιβλίου επισκεπτών, προκύπτει ενθουσιασμός όσων παρακολούθησαν την Έκθεση και ο μέχρι σήμερα αριθμός επισκεπτών, ξεπερνά τα 1000 άτομα. Αριθμός επισκεπτών, που για παρόμοιο χρονικό διάστημα δεν υπήρξε σε καμία Έκθεση στην Πινακοθήκη μας. Κρίνουμε άλλωστε καθημερινά τα αποτελέσματα της επισκεψιμότητας αφού αυτό αποτελεί και ένα κριτήριο για την διάρκεια της Έκθεσης.
    5. Τα οφέλη της Λαμίας είναι εμφανή, από τα μεγάλα αφιερώματα για την πρωτότυπη αυτή Έκθεση, από τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης σε Τοπικό, Περιφερειακό και Πανελλαδικό επίπεδο, που φέρνουν την πόλη μας στο προσκήνιο της επικαιρότητος και δικαιώνουν καθημερινά, την πρωτοβουλία του Δήμου Λαμιέων να φιλοξενήσει ένα τόσο σημαντικό έργο.
    6. Λαμβανομένου υπόψη και των χορηγιών, τα ποσά που διατέθηκαν είναι πολύ λιγότερα από τα προϋπολογισθέντα ενώ αντίστοιχα, τα οφέλη της πόλης μας πολύ μεγαλύτερα.
    7. Ο Δήμος Λαμιέων, θέλοντας να ενισχύσει ακόμα περισσότερο την εκδήλωση, την έθεσε υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων, της Κ.Ε.Δ.Ε. και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ενώ πρωτοστατεί στην εξασφάλιση χορηγιών, συνεργαζόμενος με την ομάδα που έχει αναλάβει την προώθηση της Έκθεσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή