Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

ΚΕΔΕ: «Κατ' Οίκον Φροντίδα» χωρίς αποκλεισμούς


Δυσαρεστημένοι είναι δήμαρχοι και ΚΕΔΕ με το πρόγραμμα «Κατ' Οίκον Φροντίδα», που αντικαθιστά το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι». Αιτία ο αποκλεισμός συνταξιούχων που είναι ανασφάλιστοι και η μη συμμετοχή της στη διαμόρφωση από κοινού με τη Γενική Διεύθυνση Ασφαλιστικών Υπηρεσιών του ΙΚΑ-ΕΤΕΜ των όρων και των κριτηρίων του προγράμματος, όπως είχε ζητήσει.
Να σημειωθεί ότι το «Βοήθεια στο Σπίτι» κάλυπτε όλους τους ηλικιωμένους, είτε είχαν ασφαλιστική κάλυψη είτε όχι. Ως προς του ωφελούμενους του προγράμματος «Φροντίδα Κατ' Οίκον», η ΚΕΔΕ είχε προτείνει να ενταχθούν οι συνταξιούχοι άνω των 65 ετών που διαβιούν μόνοι τους και αδυνατούν να αυτοεξυπηρετηθούν

 Επίσης, είχε προτείνει να συμπεριληφθούν ευπαθείς ομάδες, ανεξαρτήτου ηλικίας, με χρόνια προβλήματα υγείας και οι ανασφάλιστοι πολίτες μεταξύ αυτών.
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας. Ασκούνης, με επιστολή του προς τους συναδέλφους του δημάρχους, υπογραμμίζει ότι η ΚΕΔΕ ήδη από το περασμένο καλοκαίρι είχε υποβάλει στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης τις προτάσεις και τις παρατηρήσεις της, αλλά δεν λήφθηκαν υπόψη.
Στο σχετικό κείμενο προτάσεων και παρατηρήσεων, «καταθέσαμε τις παρατηρήσεις μας ως προς τους όρους και τα κριτήρια του νέου προγράμματος, διατυπώνοντας τις σοβαρές της επιφυλάξεις, αφ' ενός για τον αποκλεισμό ενός μεγάλου αριθμού ωφελουμένων, που μέχρι και σήμερα εξυπηρετείτο από το πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι", αφετέρου για τη διασφάλιση της συνέχισης της εργασίας του υφιστάμενου προσωπικού του προγράμματος».
Όπως υπογραμμίζει ο Κ. Ασκούνης στην επιστολή του, «η ΚΕΔΕ θα επανέλθει με νέα απόφαση του διοικητικού της συμβουλίου, ελπίζοντας ότι έστω και την τελευταία στιγμή θα γίνουν αποδεκτές οι προτάσεις μας. Στόχος μας είναι η Αυτοδιοίκηση, συμμετέχοντας στο Πρόγραμμα "Κατ' Οίκον Φροντίδας", να εξακολουθήσει να προσφέρει τις υπηρεσίες πρόνοιας και φροντίδας στις ευπαθείς ομάδες, χωρίς αποκλεισμούς».

http://www.aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου