Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Καταγγελία: Ο Δήμος του ρατσισμού και της ξενοφοβίας...

«Μαύρους ανέμους σπείρατε, θερίστε τώρα θύελλες»
 Η χειρότερη αναπηρία στον άνθρωπο δεν είναι γι’ αυτόν που έχει και τα δυο του πόδια κομμένα, αλλά για τον αρτιμελή που έχει κούφιο κεφάλι στους ώμους του. Και είναι διπλά επικίνδυνος για τον εαυτό του και τους άλλους.
 Αυτό να το μοιραστούν οι φωστήρες του Δήμου τους πάει πολύ. Για να είμαστε δίκαιοι με την πραγματικότητα και τον εαυτό μας, όλος ο δήμος δεν είναι για το ίδιο τσουβάλι και αυτό για να μην παρεξηγηθούμε. Φθιωτοί Συμπολίτες Σώστε μας Είμαστε είκοσι (20) οικογένειες, ελληνισμός εσωτερικής μετανάστευσης από τους όμορους νομούς γύρω από την Φθιώτιδα και κατοικούμε στη δυτική Ροδίτσα.

 Από τα μέσα του 2010 και στα καλά των καθουμένων, μια ωραία πρωία, μας έκλεισαν το δρόμο προς την πόλη της Λαμίας με τη δικαιολογία ότι ο δρόμος είναι ιδιωτικός.
Από το δρόμο αυτόν είχαμε πέρασμα από το 1977 και τώρα θυμήθηκαν την ιδιοκτησία τους. Ο δρόμος είναι κατασκευασμένος δια χειρός και δαπάνης του Δήμου κοινής ωφελείας, με παροχές από άλλες τρεις Δημόσιες Υπηρεσίες (ΔΕΗ, ΔΕΥΑΛ, ΟΤΕ), με δημόσιο φωτισμό, δίκτυα ύδρευσης, εναέριες γραμμές ρεύματος, τηλεφώνου κλπ., τον οποίον και φιλοδώρησαν σε πρόσωπο της αρεσκείας τους.
 Κλείνοντας το δρόμο, επέβαλαν σε μας καραντίνα θανάτου επειδή δεν είμαστε Φθιωτοί πολίτες και δεν ψηφίζουμε εδώ πέρα. Για να μην σας βάλουμε συμπολίτες να διαβάσετε ένα βιβλίο λέξεις για τα όσα συνέβησαν από το 2010 είναι προτιμότερο να έρθετε να δείτε το νέο μας Κωσταλέξι καλύτερα. Για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα ο Δήμος της πόλης μας και το Δ. Δ. Ροδίτσας – αυτό το διπλό πραιτόριο του Άνα και του Καϊφά – μας έδωσαν πλαστό έγγραφο ότι τάχα δεν έφτιαξαν αυτοί το δρόμο, αλλά η Μητρόπολη. Αν υπήρχε οργανωμένη πολιτεία να λειτουργεί και κράτος δικαίου, αυτά τα ανθρωπάρια δε θα έπρεπε φυλακή να πάνε, αλλά αναπολόγητα στον Καιάδα να πεταχτούνε. Δημόσια αρχή, θεσμός του κράτους, και να χορηγούν πλαστογραφίες, τα συμπεράσματα δικά σας. «Άκου δε φτιάξαμε εμείς το δρόμο;»
 Συμπολίτες δε ζητάμε από το Δήμο να μας κατεβάσει τ’ ουρανού τ’ αστέρια, ούτε και τα βουνά να μας ισοπεδώσει για να πάρουμε φιλέτο για καλλιέργεια. Μόνο ζητάμε να μας παραμερίσει το φράχτη της ντροπής και του αίσχους, να ανοίξει ο δρόμος να περάσουμε. Όμως δεν το έκανε. Πολύπλευρα και σε βάθος εξετάσαμε το θέμα, το αποτέλεσμα βγήκε το ίδιο. Είμαστε θύματα ρατσισμού και ξενοφοβίας.
 Για τους παραπάνω λόγους που αναφέραμε Καλούμε το ΣΔΟΕ – αν διαβάσει την καταγγελία μας – να μας καλέσει για να τους δώσουμε την άκρη του νήματος και το κουβάρι ξετυλίγεται μόνο του. Για να δείτε, συμπολίτες μας, σε ποιανού τις τσέπες πήγαινε το χαράτσι που πληρώνετε με το λογαριασμό της ΔΕΗ.
Αυτοί οι νάνοι αυτοκράτορες, που έκαναν το Δήμο προίκα της μητέρας τους, ήρθε η ώρα να λογοδοτήσουν και να πληρώσουν. Αυτά που τράβηξα από το 2010 και ακόμα τραβάω, ο χειρότερος εχθρός μου να μην τα περάσει. Τους καλούμε την τελευταία στιγμή να μας ελευθερώσουν το δρόμο για να περάσουμε.

 Με πολύ οργή και αγανάκτηση για την επιτροπή των κατοίκων
 Αυγέρης Ευθύμιος

Στο lamiareport.gr

1 σχόλιο:

  1. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΖΗΤΑΕΙ Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΚΥΡΙΟΣ.ΑΝ ΕΙΧΕ ΔΙΚΙΟ ΘΑ ΕΙΧΕ ΠΑΕΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ.ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΑΥΤΑ ΕΧΟΥΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ.ΟΤΑΝ ΠΗΡΕ ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΔΕΝ ΤΟ ΗΞΕΡΕ.ΤΕΛΙΚΑ Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή