Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Συνήγορος για παιδικούς: «Όχι» στη μετακύλιση του κόστους σίτισης στους γονείς

Αδικαιολόγητη χαρακτηρίσει ο βοηθός Συνήγορος του Πολίτη με αρμοδιότητα τα Δικαιώματα του Παιδιού, Γιώργος Μόσχος, τη μετακύλιση από ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς του κόστους σίτισης των παιδιών στους γονείς τους μετά τη μείωση της αποζημίωσης από το υπουργείο Εργασίας.
Όπως τονίζει ο βοηθός Συνήγορός μετά από αυτό πολλοί ιδιωτικοί
παιδικοί σταθμοί  ζητούν από τους δικαιούχους γονείς, με απειλή διαγραφής, την καταβολή ποσού από 50 έως και 150 ευρώ μηνιαίως ή/και οικονομική συμμετοχή για δραστηριότητες, όπως μουσική ή θεατρικό παιγνίδι, που παρουσιάζονται ως ενταγμένες στο καθημερινό υποχρεωτικό παιδαγωγικό πρόγραμμα.

Μάλιστα υπενθυμίζει ότι στη σχετική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, προβλεπόταν η μεσημεριανή σίτιση χωρίς επιβάρυνση και η καταγγελία και έκπτωση δομής σε περίπτωση αναζήτησης επιπλέον ποσών από τις μητέρες, ενώ επικρίνει εμμέσως πλην σαφώς το υπουργείο Εργασίας και την ΕΕΤΑΑ που είναι και οι διαχειριστές του προγράμματος γιατί παρά τις επανειλημμένες επιστολές του δεν έχουν κάνει τίποτε.
Παράλληλα, η ανεξάρτητη αρχή προτείνει, εφόσον αποφασιστεί ότι το κόστος μετακυλίεται στους γονείς, να τεθεί ως μέγιστο όριο το ποσόν που περικόπηκε, το οποίο ανέρχεται σε περίπου 30 ευρώ μηνιαίως.


http://www.aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου