Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

«Υιοθετούμε παιδικές χαρές» στην Πρωτοβουλία(βίντεο)

Η Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Λαμίας, θέλοντας να συμβάλει συμβολικά στη δημιουργία κατάλληλων και ασφαλών χώρων ψυχαγωγίας και παιχνιδιού των παιδιών, ξεκίνησε την υλοποίηση του προγράμματος «Υιοθετούμε παιδικές χαρές».

Επιλέξαμε ως ξεκίνημα του προγράμματος την παιδική χαρά στην οδό Πολυλά, στα Κάτω Καλύβια. Έτσι χθες Πέμπτη 25 Οκτωβρίου το απόγευμα ξεκινήσαμε την προσπάθεια εξωραϊσμού της μικρής παιδικής χαράς και ελπίζουμε να τα καταφέρουμε.

Η συγκεκριμένη παιδική χαρά κατασκευάστηκε πριν 25 περίπου χρόνια και τα τελευταία χρόνια είναι σε πλήρη εγκατάλειψη. Σκουπίδια, αγκάθια και χόρτα, υλικά από το επικίνδυνο ετοιμόρροπο γειτονικό κτήριο, ακλάδευτα δέντρα, χαλασμένα παγκάκια, σπασμένες κούνιες, χαλασμένα όργανα συνθέτουν την εικόνα που αντικρίσαμε.

Το ζήτημα δεν είναι αν θα βελτιωθεί τώρα η εικόνα και η κατάστασή της, ώστε να είναι επισκέψιμη για τα παιδιά και ασφαλής, αλλά να παραμείνει ως τέτοια. Εμείς, ως Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Λαμίας, υιοθετούμε την παιδική χαρά, αλλά πολλά θα κριθούν από τη συνεργασία και τη διαρκή επικοινωνία με τους κατοίκους της γειτονιάς για να πετύχουμε μαζί την καλή λειτουργία της.

Σκοπός της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών δεν είναι να υποκαταστήσουμε τον Δήμο στην υποχρέωση, που έχει, για τη συντήρηση και τη βελτίωση της κατάστασης των παιδικών χαρών στην πόλη μας, αλλά να αναδείξουμε την ανάγκη της δημιουργίας καλύτερων όρων λειτουργίας τους. Σκοπός μας επίσης είναι να τονίσουμε την υποχρέωση του Δήμου να εφαρμόσει τις οδηγίες της Υπουργικής Απόφασης του Υπουργείου Εσωτερικών για την τήρηση των προδιαγραφών κατασκευής και λειτουργίας των παιδικών χαρών, ώστε αυτές να αποκτήσουν τη σχετική πιστοποίηση, μέχρι 31/12/2012.

Είναι υποχρέωση της Δημοτικής Αρχής να ενημερώσει, από το σύνολο των παιδικών χαρών της πόλης και των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων, ποιες έχουν πιστοποιηθεί, ποιες πρόκειται να αποκτήσουν τις προϋποθέσεις πιστοποίησης μέχρι τέλους του χρόνου και ποιες πρόκειται να κλείσουν.

Δείτε στο βίντεο την κατάσταση που βρίσκεται η Παιδική Χαρά:





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου