Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

«Δράσεις κοινωνικής ιατρικής και ενέργειες με κέντρο τη γυναίκα

«Δράσεις κοινωνικής ιατρικής και ενέργειες προαγωγής της θέσης της γυναίκας στον επιχειρηματικό και επαγγελματικό κόσμο»
Το Κέντρο ΟΥΝΕΣΚΟ για τις Γυναίκες και την Ειρήνη στα Βαλκάνια θα υλοποιήσει Σχέδιο Δράσης με τίτλο «Δράσεις κοινωνικής ιατρικής και ενέργειες προαγωγής της θέσης της γυναίκας στον επιχειρηματικό και επαγγελματικό κόσμο» στο πλαίσιο της πράξης 3.2.4 «Υποστήριξη των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (Γυναικείων Οργανώσεων)», Α’ και Β’ Κύκλος, του Ε. Π. «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013» της Ειδικής Υπηρεσίας Εφαρμογής της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, Υπουργείο Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.


Το συγκεκριμένο σχέδιο δράσης θα υλοποιηθεί από 1/6/2012 έως 31/5/2014 με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Νομό/ Δήμο Θεσσαλονίκης. Οι υπηρεσίες που προβλέπονται θα παρέχονται στο σύνολο των γυναικών που θα προσέλθουν, χωρίς διάκριση, στοχεύοντας στην ανύψωση του ρόλου της γυναίκας μέσω της ένταξής της στον επαγγελματικό και επιχειρηματικό στίβο.

Σε κάθε περίπτωση όμως, ιδιαίτερη μέριμνα θα δοθεί στις κάτωθι ομάδες στόχους:
-Γυναίκες που έχουν υποστεί σωματική ή ψυχολογική βία
-Γυναίκες με καταρρακωμένη προσωπικότητα
-Άνεργες γυναίκες
-Γυναίκες που ανήκουν σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες.

Κατά τη διάρκεια του σχεδίου δράσης 380 γυναίκες θα λάβουν εξατομικευμένη καθοδήγηση & συμβουλευτική υποστήριξη από εξειδικευμένους επιστήμονες, συμβούλους και στελέχη της αγοράς, ενώ παράλληλα θα διοργανωθούν workshops των 50 ατόμων με θέμα:

• Πρόληψη ψυχοσωματικών διαταραχών και ψυχολογική υποστήριξη σε γυναίκες που έχουν υποστεί ψυχοσωματική βία,
• Εισαγωγή στην επιχειρηματικότητα,
• Βασικές αρχές marketing – προβολής

Το συγκεκριμένο έργο στοχεύει στην ανύψωση του ρόλου της γυναίκας στον επαγγελματικό χώρο, και τη γνωριμία των ανέργων γυναικών με σύγχρονες επιχειρηματικές πρακτικές και τεχνικές, χρηματοδοτούμενα ή συγχρηματοδοτούμενα εργαλεία και προγράμματα. Η γυναίκα θα λάβει υποστήριξη και γνώσεις ώστε να ενισχύσει την αυτοεκτίμησή της και το σεβασμό από τον κοινωνικό περίγυρο, συμμετέχοντας ενεργά στη λήψη αποφάσεων στο επαγγελματικό και ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012 θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη workshop με θέμα «Πρόληψη ψυχοσωματικών διαταραχών και ψυχολογική υποστήριξη σε γυναίκες που έχουν υποστεί ψυχοσωματική βία».

Ειδικοί επιστήμονες, ψυχολόγοι, καθώς επίσης γυναίκες που ανήκουν στη συγκεκριμένη ευπαθή ομάδα και ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο σεμινάριο, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέσω email στο unescenter@the.forthnet.gr.

Για πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στην υπεύθυνη υλοποίησης έργου,
Ζωγραφιά Θεοχαρίδου, στα τηλέφωνα  2310 422270 &  2310 423152 (ΔΕ-ΠΑ ώρες: 09:00-15:00)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου